Quantcast

A.Zuokas: taboras iš Vilniaus žemėlapio išnyks

Pirmadienį Kirtimų tabore nugriovus tris nelegalius statinius, Vilniaus meras Artūras Zuokas žada, kad ateityje taboras apskritai išnyks iš žemėlapio.

Tabore šiandien, įgyvendinant teismo nutartį Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija ir Vilniaus miesto savivaldybės tarnybos nugriovė tris nelegalius statinius.

Taip pat laukiama teismo nutarties dėl dar septynių nelegaliai pastatytų namų.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija šiandien įteikė dar 12 rašytinių dokumentų pastatų savininkams dėl nelegalios statybos.

„Noriu padėkoti visoms atsakingoms tarnyboms - kryptingi Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos, Vilniaus miesto savivaldybės ir policijos veiksmai per tam tikrą laiką problemą gali sumažinti ir sieksime, kad tokios vietos kaip taboras Vilniaus žemėlapyje ateityje neliktų. Patys romai tvirtina, kad užauginti vaikus gerais visuomenės piliečiais čia neįmanoma. Kas ten gyvena – visi įtraukiami į nusikalstamą veiklą ar narkotikų vartojimą“, - savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Vilniaus miesto savivaldybė vykdo romų integracijos problemą, taip pat rengiama programa – bus siekiama gauti Europos Sąjungos paramą, kad nuo 2014 metų galima būtų pradėti spartų romų iškeldinimą iš taboro“, – skelbia savivaldybė ir primena, kad romams, kaip ir visiems vilniečiams, galioja tos pačios įstatymų normos.

Pasak savivaldybės, pernai jiems skirta socialinė pašalpa siekė beveik 625 tūkstančius litų, praktiškai visi vaikai mokyklose maitinami nemokamai, taboro  taboro gyventojai aprūpinami kietuoju kuru, savivaldybė sumoka už atliekų išvežimą.


Šiame straipsnyje: taborasVilniaus taboras

NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai ne

tikrai ne portretas
siknon zuoka su tokiais pareiskimais, gyveno romai ir gyvens

per

per portretas
žiaurus sprendimas žiemos vidury priversti žmones kančiai....taboras iš žemėlapio tegul ir išnyksta,bet žmonės tai neišnyks,jiems reikia patalpų kur įsikurti.....aš nieko nebesuprantu....tai nežmoniška

dumaygalavoy

dumaygalavoy portretas
kad tokie kaip pirmas (matyt romas) negebetu suvokt tai neabejoju, bet ar kiti geba suvokt kad tie romai dar blogiau uz valkatas, nes ne tik kad naudos nenesa, bet dar ir skleidzia ivairiapusi blogi visuomeneje, kaip parazitai. nafik tokie vilniui/ lietuvai/ pasauliui reikalingi? ar pasaulis turi but kazkoks yobanas parazitynas? isivaizduokit visas Vilnius butu ne toks koks dabar, o vienas didziulis taboras - per visa Vilniaus plota, whatdafak cia butu!?? *iskit jus na*** nuo zemes pavirsiaus parazitai jeigu nesiskaitot su visuomene!!!!!! Sveikintinas Zuoko ejimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių