Pereiti į pagrindinį turinį

A.Zuokas: steigiame oro bendrovę „airLITUANICA“

2012-02-15 17:08
A.Zuokas: steigiame oro bendrovę  „airLITUANICA“
A.Zuokas: steigiame oro bendrovę „airLITUANICA“ / asmeninio albumo nuotr.

Vilniaus meras Artūras Zuokas skelbiasi žengęs dar vieną žingsnį kurdamas Lietuvos oro linijas.

„Šį pirmadienį darbo grupė jau priėmė sprendimą steigti naują oro bendrovę, kurios pavadinimas bus „airLITUANICA“. Pradedame naują Lietuvos aviacijos istorijos puslapį“, - socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė A.Zuokas.

Paskelbęs  šią naujieną meras susilaukė įvairių reakcijų. Vieni miesto vadovo žingsnius gyrė, kiti spėjo, jog tokios oro linijos greičiausiai bankrutuotų.

Tačiau A.Zuokas šiuo klausimu nepalenkiamas.

„Niekas nenuėjo kelio, nepradėjęs juo eiti. Patarimų ir patarinėjančių, kad ne tuo keliu, ne tas laikas ir t.t. kaip visada yra daugiau nei einančių. Norui paklausti, kaip vertinate pavadinimą?“, - toliau rašo meras.

Jis taip pat priduria, kad visos kitos Europos Sąjungos valstybės turi savo oro vežėjus.
Vasarą A.Zuokas susitiko su bendrovės „AirBaltic“ generaliniu direktoriumi Bertoltu Flicku ir „Snoro“ banko atstovais. Susitikimo metu aptartos investicijų į oro linijas Vilniuje galimybės, pristatyta „AirBaltic“ patirtis ir svarstytas galimas bendrovės ir banko indėlis steigiant bazinį oro vežėją sostinėje.

Taip pat pernai A.Zuoko susitikime su vienu iš įmonės „Lithuanian Express“ steigėjų Thorsteinu Gudnasonu buvo sutarta, kad Vilniaus miesto savivaldybė kartu su kompanijos atstovais inicijuos darbo grupę dėl verslo plano baziniam oro vežėjui steigti sudarymo ir sutarties parengimo.