Quantcast

A.Zuokas ragina kelti minimalią algą iki 1000 litų

Vilniaus meras Artūras Zuokas kreipėsi į Vyriausybę su raginimu nustatyti naują minimalią mėnesinę algą – 1000 litų. Nuo 2008 metų Lietuvoje Vyriausybės nustatytas minimalus mėnesinės algos dydis siekia 800 litų, informuoja savivaldybė.

„Diskusijos, kuriuos tęsiasi dėl minimalios algos, jau per ilgai užtruko. Mes matome aiškų visų kainų didėjimą, todėl suprantama, kad šiandien minimalus 800 litų atlyginimas yra neteisingas ir netgi apgaulingas, nes už tokį atlyginimą neįmanoma pragyventi. Todėl Vyriausybė neturėtų apgaudinėti savęs ir žengti šį žingsnį – padidinti minimalų atlyginimą nuo 800 iki 1000 litų“, - sakė Vilniaus savivaldybės meras A. Zuokas.

Lietuvoje nedarbo socialinio draudimo išmokos, būsto šildymo išlaidų, išlaidų šaltam ir karštam vandeniui bei nuotekoms kompensacijos, kitos skiriamos socialinės išmokos, kurias šalyje gauna bedarbis, siekia minimalios mėnesinės algos dydį.

„Siūlome padidinti minimalios mėnesinės algos dydį iki 1000 litų ir siekdami padidinti skirtumą tarp visų socialinių išmokų ir minimalios mėnesinės algos, kurią gautų bedarbis, pakelti motyvaciją dirbti ir ieškoti legalaus darbo“, - sakė Vilniaus meras A.Zuokas.

Statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, minimali mėnesinė alga Lietuvoje yra viena mažiausių tarp Europos Sąjungos šalių, mažesnius minimalios mėnesinės algos dydžius turi tik Rumunija ir Bulgarija.            A.Zuoka


Šiame straipsnyje: Miminali algaArtūras Zuokas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kakariekūūū

kakariekūūū portretas
dar vienas gaidys pragydo ką vėl ruošies apmulkinti?

nuomone

nuomone portretas
NU TU IR VISAI DEGRADAS PASIDAREI ,KAZKADA SAKEI IKI 3000 PAKELSI ,MELAGIAU NELAIMINGAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių