Quantcast

A.Zuokas dėl VEKS lankėsi pas prokurorus

Atsakyti į klausimus dėl VEKS programos trečiadienio rytą į Generalinę prokuratūrą buvo pakviestas Seimo narys liberalcentristas Artūras Zuokas.

„Tai buvo gana bendro pobūdžio klausimai. Tikrai labai nuoširdžiai noriu padėti tyrimui, kad jis kuo greičiau įvyktų, ir kaltininkai, jei tokie yra, būtų nubausti, o spekuliacijos - išaiškintos ir išsklaidytos“, - po vizito pas prokurorus portalui kalbėjo A.Zuokas.

Jis apgailestavo, kad dėl purvas, verčiamas ant VEKS, teršia ne tik programos įvaizdį, bet daro žalos valstybei. Dėl kaltinimų pinigų plovimu nukenčia Vilniaus vardas ir kultūros sostinių projekto idėja. „Dėl to labiausiai kenčia kultūros bendruomenė“, - sakė A.Zuokas.

Politikas pas prokurorus esą buvo pakviestas kaip liudininkas, galintis pasidalyti žiniomis ir įžvalgomis. „Buvau VEKS tarybos pirmininkas, dabar esu parlamentinės Antikorupcijos komisijos narys. Dėl kultūros sostinės titulo Vilniui suteikimo kovojau Briuselyje. Ir niekam taip neskauda širdies kaip man, matant, kaip yra mindžiojama kultūros sostinė“, - kalbėjo A.Zuokas ir tikino tyrimui padėsiantis kuo galėsiantis.

Jis tikino norįs, kad Prokuratūra atliktų principingą tyrimą ir VEKS istorijoje būtų padėtas taškas: „Neabejoju, kad prokurorai deda pastangas, atlieka gilų ir platų tyrimą. Tačiau lygiai taip pat matau, kad prokurorai yra įkaitai tam tikro išankstinio nuomonių išreiškimo ir spaudimo, kai iš jų reikalaujama patvirtinti tam tikras hipotezes. Prokurorams teko nelengva užduotis, bet tikiuosi, kad jie su ja susitvarkys.“

Portalas primena, kad Valstybės kontrolės medžiagą gavusi Generalinė prokuratūra plečia VEKS projektų tyrimą, o pirmuosius atsakymus žada pateikti artimiausiais mėnesiais.


Šiame straipsnyje: ZuokasVEKS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių