Quantcast

Avaringiausioje sostinės gatvėje nebeliks nereguliuojamų kairiųjų posūkių

  • Teksto dydis:

Avaringose Vilniaus sankryžose ir pavojinguose posūkiuose nuo šio rugsėjo pradėti diegti eismo  pakeitimai, kurie ne tik suteikia daugiau saugumo, bet kartu didina ir eismo pralaidumą – nuo rytdienos Ukmergės gatvėje bus panaikintas dar vienas nereguliuojamas kairysis posūkis, likę du –  kitąmet.

Eismo pokyčių Ukmergės gatvėje imtasi įsigilinus į įskaitinių eismo įvykių (kuriuose nukentėjo eismo dalyviai) statistiką: 2012–2015 metais čia buvo užfiksuota 15 įskaitinių eismo įvykių, kurie įvyko kaip vairuotojai sukdavo kairėn iš pagrindinės Ukmergės gatvės į šalutinį kelią. Ukmergės gatvėje eismas yra itin intensyvus, o sukantiems į kairę reikia kirsti net tris eismo juostas, todėl beveik kasdien įvykdavo techninių eismo įvykių, kurių skaičius sparčiai didėjo.

Pirmuoju etapu dar rugsėjį savivaldybė pasirūpino, kad būtų panaikinti nereguliuojami kairieji posūkiai Ukmergės ir Paribio gatvių sankryžoje. Atlikus analizę, įvertinus eismo srautus bei avaringumo dinamiką, nuo gruodžio 8 d. bus panaikintas ir kairysis posūkis Ukmergės gatvėje, ties Ukmergės g. 250.

Nuo ketvirtadienio į J. Baltrušaičio gatvę ar kitas rajono gatves vairuotojams siūloma važiuoti per Ukmergės ir Ateities gatvių dviejų lygių sankryžą,  arba pasirinkti kitas Ukmergės gatvei  lygiagrečias gatves.

Vairuotojai prašomi būti atidūs ir laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių