Quantcast

Automatizuoti tualetai vilniečius pasieks vasaros pradžioje

Dar praėjusiais metais savivaldybė pasigyrė, kad bendradarbiaujant su lauko reklamos operatoriumi „JCDecaux Lietuva” sostinėje atsiras keturi nauji transporto laukimo paviljonai su integruotais mokamais automatizuotais viešaisiais tualetais. Tačiau planai subliuško. Dabar tikinama, kad jie bus įrengti vasaros pradžioje.

„JCDecaux Lietuva“ vadovė Žaneta Fomova aiškino, kad paviljonų įmonė nestato dėl to, kad savivaldybė neatlieka namų darbų.

„Pasiskirstėme, ką turime suprojektuoti mes, o ką - miestas. Mes parengėme projektą, turime pačius paviljonus, tačiau fiziškai jų negalėsime pastatyti tol, kol savivaldybė neparengs antžeminės dalies projekto – neatves komunikacijų: vandens, elektros ir kanalizacijos“, - dėstė Ž.Fomova.

Jei miestas įvykdytų savo įsipareigojimus, „JCDecaux Lietuva“ viešojo transporto laukimo paviljonus su automatizuotais tualetais esą sugebėtų pastatyti per savaitę. 

Miesto ūkio departamento Eismo organizavimo skyriaus Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastytis Lubys sakė, kad dėl darbų jau susitarta su rangovais: „Vilniaus vandenimis“ ir „Rytų skirstomaisiais tinklais“.

„Planuojame, kad tualetai mieste pradės veikti vasaros pradžioje“, - tikino K.Lubys.

Automatizuoti tualetai išdygs Kalvarijų gatvėje prie Žaliojo tilto, Maironio gatvėje prie Bernardinų bažnyčios, ant Tauro kalno M.K.Čiurlionio gatvėje ir prie P.Cvirkos skvero pašonėje esančios Centro poliklinikos.

Šiomis dienomis rengiamas tarybos sprendimo projektas dėl automatizuotų tualetų įkainių – jie turėtų būti nustatyti per artimiausią tarybos posėdį. Tikėtina, kad apsilankymas tualete atsieis ne mažiau nei 1 litą.

Rinkliava apskaičiuojama, įvertinus elektros ir vandens sąnaudas.

Tualetai bus prieinami kiaurą parą. Jų sistema prijungta prie inžinerinių tinklų, specialūs davikliai jaučia, kada žmogus išėjo. Tada viskas karštu vandeniu išpurškiama ir karštu oru išdžiovinama bei paruošiama naudotis kitam klientui.


Šiame straipsnyje: vilniaus tualetai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių