Quantcast

Aušros Vartai bus pritaikyti neįgaliesiems

Vilniaus Aušros Vartų koplyčioje ir Šv. Teresės bažnyčioje tęsiami atnaujinimo ir koplyčios pritaikymo neįgaliesiems darbai. Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarnyba atliko viešąjį pirkimą ir pasirašė sutartį su UAB „HSC Baltic“ dėl bažnyčios, koplyčios ir į ją vedančios galerijos tvarkomųjų paveldosaugos ir statybos darbų. Sutarties vertė – daugiau nei du milijonai eurų.

Sutarta, kad pagrindiniai darbai prasidės po Aušros Vartų Gailestingumo Motinos atlaidų, kurie šiemet vyks lapkričio 10–17 dienomis. Šio etapo darbus numatoma atlikti iki 2020 metų pabaigos.

ES Struktūrinių fondų paramą šiam projektui Kultūros ministerija patvirtino 2017 metais, įvertindama būtinybę išsaugoti šį unikalų paveldo objektą ir geriau pritaikyti jį lankančių piligrimų ir miesto svečių reikmėms.

Projekto metu atnaujinami prastos būklės fasado fragmentai, koplyčios langai ir langinės, pagerinta vėdinimo sistema. Stebuklingąjį Gailestingumo Motinos paveikslą apsaugos specialus stiklas. Bus įrengta Aušros Vartų lobyno ekspozicija, sudaryta galimybė judėjimo negalią turintiems žmonėms apsilankyti koplyčioje.

Dalis po Šv. Teresės bažnyčia esančio rūsio bus pritaikyta piligrimų reikmėms, bažnyčioje atnaujinti vitražai, langai ir centrinės durys, atliekami kiti remonto darbai. Galerijoje, jungiančioje Šv. Teresės bažnyčią su Aušros Vartų koplyčia, bus atnaujinami vargonai ir jiems skirta patalpa. Bažnyčioje, galerijoje ir koplyčioje planuojama įrengti bendrą vaizdo ir garso sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cotzixvc

Cotzixvc portretas
Va čia tai normalus šventakuprių pinigų praplovimo planelis. Dar reikia parinkti aukų iš silpnapročių stabmeldžių ir viskas bus įdealu.

...

... portretas
Te geriau tas dievas 'neįgalius' prie esamų laiptų pritaiko!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių