Quantcast

Atsirita gerumo banga

Po gais­ro ne­te­ku­si ar­ti­miau­sių žmo­nių - ma­mos ir se­sers, mer­gi­na pri­si­glau­dė pas te­tą. Šir­dies žaiz­das ji no­ri gy­dy­tis ra­my­bė­je.

Kam­ba­ry­je trūks­ta bal­dų

Alek­so­te, vie­na­me Gal­vės gat­vės na­mų, ge­gu­žę ki­lęs gais­ras pa­si­glem­žė 38 me­tų mo­ters ir jos dvy­li­ka­me­tės duk­ros gy­vy­bę.

Ma­mos ir se­sers ne­te­ku­sią de­vin­to­kę iš­kart po tra­ge­di­jos pri­glau­dė kla­sės auk­lė­to­ja, po die­nos - tė­čio se­suo, vėliau Ra­sa lai­ki­ną pa­sto­gę ra­do pas ma­mos se­se­rį.
„Nau­ja­ja­me Ra­se­lės kam­ba­ry­je nė­ra nie­ko, kas pri­min­tų gy­ve­ni­mą iki ne­lai­mės. Tie­sa, čia vis dar trūks­ta bal­dų, ku­riuos ne­se­niai už­sa­kė­me", - pa­sa­ko­jo Ra­sos te­ta Auš­ra Če­pu­lio­nie­nė. Mo­te­ris vy­lė­si, kad Ra­sa liks pas ją gy­ven­ti.

Šią ži­nią še­šio­li­ka­me­tės tė­tis Ro­lan­das Vait­ke­vi­čius pa­si­ti­ko su di­de­le nuo­sta­ba. „Jus gal man siū­lo­te at­si­sa­ky­ti duk­ros? - klau­sė vy­ras. - Kal­bė­jau su Ra­sa. Ji pa­pra­šė leis­ti lai­ki­nai ap­si­sto­ti pas te­tą, ta­čiau duk­ros nie­kam nea­ti­duo­siu." Ra­sei­niuo­se gy­ve­nan­tis R.Vait­ke­vi­čius ti­ki­no, kad ne­pai­sant at­stu­mo ir to­liau bend­raus su duk­ra, o jei ji pa­no­rės gy­ven­ti su juo - na­mų du­rys bus vi­sa­da at­vi­ros.

Sva­jo­ja apie ra­my­bę

Praė­jus be­veik mė­ne­siui po ne­lai­mės Ra­sa vis dar ne­no­ri bend­rau­ti su sve­ti­mais.
Jos te­ta taip pat ne­bu­vo lin­ku­si la­bai at­vi­rau­ti su žur­na­lis­tais, ta­čiau pa­si­da­li­no ke­liais pa­sta­rų­jų die­nų rū­pes­čiais ir džiaugs­mais. „Sup­ras­ki­te, šiuo me­tu mums la­biau­siai rei­ka­lin­ga ra­my­bė. Kad šir­dis ga­lė­tų iš­si­verk­ti", - skaus­mo pri­slėg­tu bal­su kal­bė­jo A.Če­pu­lio­nie­nė. Mo­te­ris džiau­gė­si, kad Ra­sa at­si­gau­na po pa­tir­to šo­ko, nuo­pel­nus už tai skir­da­ma mer­gi­nos drau­gams ir Vai­kų tei­sių ap­sau­gos tar­ny­bos spe­cia­lis­tams. Pas­ta­rie­ji Ra­sai su­tei­kė ne­mo­ka­mą psi­cho­lo­gi­nę pa­gal­bą.

Pa­ra­ma mer­gi­nai be­si­rū­pi­nan­tys Kau­no sa­vi­val­dy­bės so­cia­li­nių rei­ka­lų de­par­ta­men­to sky­riaus dar­buo­to­jai ti­ki­no, kad per sa­vai­tę tu­rė­tų iš­si­spręs­ti ir kai ku­rių leng­va­tų mer­gi­nai klau­si­mas. „Ka­dan­gi Ra­sa tu­ri tė­tį, jos ne­ga­li­ma va­din­ti naš­lai­te, to­dėl teks su­tvar­ky­ti ke­lis for­ma­lu­mus, kad ji ga­lė­tų gau­ti naš­lai­tės pa­šal­pą ir ki­tą so­cia­li­nę pa­ra­mą", - tei­gė so­cia­li­nių rei­ka­lų de­par­ta­men­to di­rek­to­rius Ge­di­mi­nas Jan­kus. Jau aiš­ku, kad Ju­li­ja­na­vos vi­du­ri­nės mo­kyk­los de­vin­tą kla­sę bai­gu­siai Ra­sai, ki­tais moks­lo me­tais pri­klau­sys ne­mo­ka­mas mai­ti­ni­mas bei svar­biau­si mo­ki­nio reik­me­nys.

Su­lau­kė me­ro skam­bu­čio

Iš­kart po ne­lai­mės apie įvy­kį iš­gir­dęs mies­to me­ras And­rius Kup­čins­kas pa­ža­dė­jo, kad mies­to val­džia kiek ga­lės, pa­dės Ra­sai.

A. Če­pu­lio­nie­nės tei­gi­mu, pa­ža­das vyk­do­mas - šią sa­vai­tę mo­te­ris su­lau­kė A.Kup­čins­ko skam­bu­čio. Me­ras pa­siū­lė Ra­sai va­sa­ro­ti vai­kų ir jau­ni­mo poil­sio sto­vyk­lo­je „Mer­ku­ri­jus". „Kaip Ra­se­lė nu­spręs, taip ir bus, ka­dan­gi mes ir pa­tys pla­nuo­ja­me ato­sto­gau­ti prie eže­ro. Su ki­ta te­ta mer­gai­tė gal­vo­ja apie ke­lio­nę į Ita­li­ją", - va­sa­ros pla­nais da­li­jo­si po­nia Auš­ra.

Sto­vyk­la - ne vie­nin­te­lė me­ro do­va­na ma­mos ir se­sers ne­te­ku­siai mer­gi­nai. „No­rė­tu­me to­li­mes­nius pla­nus lai­ky­ti pa­slap­ty­je, kad Ra­sai bū­tų di­des­nė staig­me­na", - spy­rio­jo­si G. Jan­kus. Vis­gi jis pra­si­ta­rė, kad A.Kup­čins­kas mer­gi­nai pla­nuo­ja pa­do­va­no­ti kom­piu­te­rį su ke­liais prie­dais. „Pir­ki­nys at­sieis apie du - tris tūks­tan­čius li­tų, to­dėl, ma­nau, Ra­sa ga­lės džiaug­tis pa­kan­ka­mai ge­ru per­so­na­li­niu kom­piu­te­riu. Juo­lab, kad mer­gi­na apie jį sva­jo­jo", - pri­dū­rė G.Jan­kus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jautis08

Jautis08 portretas
Rasa, stiprybes Tau..

199666paulius

199666paulius portretas
Visapusiskos skemes, Tau, Rasele! Labai dziugu zinoti, jog draugai bei artimieji ir, zinoma, pats Kauno meras ja remia, bando suteikti pagalbos. Dar karta sekmes ir nenugalimos stiprybes!

dovail

dovail portretas
Stiprybes Raselei..
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių