Quantcast

Atsidarantys barai ir restoranai džiaugiasi galimybe dirbti: prastas oras negąsdina

Po pusmečio pertraukos žmones lauke priimti pradedantys barai, restoranai ir kavinės džiaugiasi galimybe dirbti, nepaisant ketvirtadienį ir artimiausias kelias dienas prognozuojamo prasto oro.

Vilnius: matosi šviesa tunelio gale

Sostinės naktinio gyvenimo arterijose – Vilniaus ir Islandijos gatvėse – kavinės, restoranai ir barai aktyviai ruošiasi atsidarymui. Ryte lynojant lietui ir termometrui rodant vos apie 6 laipsnius šilumos, kavinėse sėdėjo vos vienas kitas klientas, bet kai kurie restoranai teigia, kad jų rezervacijų knygos – pilnos.

Vilniaus gatvėje veikiančio itališko maisto restorano „Da Antonio“ vadybininkė Karolina Kniukštaitė sako, kad visos vietos rezervuotos iki pat sekmadienio.

„Vienareikšmiškai džiaugiamės, kad ir blogas oras – rezervacijų knyga lūžta ir net ne visi gali papulti, nes neturime didelio ploto“, – BNS sakė K. Kniukštaitė.

Greta dirbančio burgerių baro „Dock“ vadovas Tautvydas taip pat džiaugiasi atsidarymu – anot jo, pagaliau „matosi šviesa tunelio gale“.

„Nuotaikos geros – pagaliau matosi šviesa tunelio gale. Galėjome truputį išlįsti iš kasdieninės rutinos, daugiau pasiruošimo, daugiau tvarkymosi, galvoji daugiau apie ateitį“, – BNS sakė jis.

Anot pašnekovo, baras šį savaitgalį rezervacijų nepriima ir daro gyvą eilę, tačiau teigė, kad skambinančių ir norinčių rezervuoti vietas buvo daug.

„Jeigu būtume priėmę, tai daugiau nei 50 proc. visko tikrai būtų rezervuota“, – pasakojo Tautvydas.

K. Kniukštaitės teigimu, „Da Antonio“ per karantiną išlaikė visus darbuotojus, kurie ketvirtadienį sugrįžo į darbą. Restoranas gamino maistą išsinešti, tačiau karantino metu apie pusė jo darbuotojų buvo prastovose.

„Aš pati nedirbau šešis mėnesius. Keistai jaučiuosi, bijau, kad nebelaikysiu padėklo“, – šypsojosi ji.

Palanga tikisi geresnių orų

Įprastai viena judriausių Palangos Basanavičiaus gatvė ketvirtadienio rytą buvo apytuštė. Vienas kitas praeivis, pravažiuojanti mašina, keli darbininkai. Nuo ryto klientų laukė tik maži maisto kioskeliai, tiekiantys maistą išsinešti, tačiau kavinės atidarymui taip pat ruošiasi, o klientus didžioji dalis priims nuo vidurdienio.

Palangos kavinių atstovai sako džiugiai sutinkantys galimybę po kelių mėnesių sugrįžti į darbus ir tikisi, kad lietingą orą netrukus pakeis saulė.

„Jaučiamės labai gerai, po pusės metų sugrįžome. Truputį oras nuvylė, bet tikimės, kad žmonių tai neišbaidys, nes esame po skėčiais, ir tikimės sulaukti savo klientų, kurie užsuktų kavos, arbatos, pyragaičio“, – BNS sakė kavinės „De Cuba“ vadovė Vilija Viskontienė.

Pasak jos, sugrįžti nebuvo sudėtinga, nes dirbti karantino sąlygomis jau teko, žinomi reikalavimai dėl atstumų, apsaugos priemonių. V. Viskontienės žodžiais, sugrįžo visi darbuotojai iš prastovų, be to, kavinė jau sulaukia ir norinčiųjų įsidarbinti laiškų.

„Esame pasikvietę tuos, kurie dirbo pernai, visi mielai grįžta. Turime ir daug naujų CV, bet jų mums reikės tik vasarą“, – sakė kavinės vadovė.

Tuo metu viešbučio ir restorano „Senoji Hansa“ vadovė Brigita Bružaitė teigė, kad pirmoji atsidarymo diena nėra lengva, tačiau visi grįžo geromis nuotaikomis.

„Pirma atsidarymo diena yra sunki, nes atsidarome su atsinaujinusiu meniu, bet tai mums padės įsivažiuoti į vasaros srautą, nes bet kuriuo atveju vasarą tikimės labai daug žmonių. Manau, viskas bus gerai ir vasara turėtų būti stipri“, – BNS sakė B. Bružaitė.

Jos teigimu, nors karantino reikalavimai vis dar riboja veiklą, tačiau restoranas turi didelę lauko terasą, kurią ir įprastai dažniausiai rinkdavosi restorano klientai.

Vyriausybės sprendimu nuo ketvirtadienio veiklą lauke nuo 7 iki 21 valandos gali atnaujinti viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės ir barai, prie vieno staliuko sėdint ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus vieno namų ūkio narius.

Taip pat gali veikti maitinimo įstaigos, esančios jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose, kai užsakytas maistas ir gėrimai vartojami prie staliukų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Barų savininkų visada kaltinami tik oras arba konservatoriai, šlykštu.,

Nieko paguodziancio

Nieko paguodziancio portretas
Pajūryje mažai paguodos,nieks tokiame orelyje nenorės lauke mėgautis pasisedejimu,taigi nieko gero.

Klausimas

Klausimas  portretas
O kur dabar Mokaliaus darbuotojai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių