Quantcast

Atnaujintame Mokytojų namų kiemelyje – „Vasaros terasos“ atidarymas su Beatrich

  • Teksto dydis:

30-ąjį sezoną skaičiuojanti Vilniaus mokytojų namų „Vasaros terasa“ pasitiko visiškai atsinaujinusi – sostinės  savivaldybė pasirūpino nauja kiemo danga, moderniai apšvietė  kiemo erdves, paklojo naujus vamzdynus, atnaujino kitas viešojo naudojimo patalpas.

 
Šiems darbams miestas skyrė beveik 350 tūkst. eurų. 
 
Atnaujintoje  terasoje pirmoji pasirodė populiari  Lietuvoje ir užsienyje atlikėja Beatrich. Koncertų po atviru dangum išsiilgusią publiką  pasveikino Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
 
„Vilniečių pamėgta vieta tapo kur kas patogesnė, jaukesnė ir talpesnė. Tikiuosi sutvarkytas kiemelis į kultūrinius renginius pritrauks dar daugiau lankytojų. Senamiesčio širdyje įsikūrę Vilniaus mokytojų namai su jaukia terasa visada buvo įvairių renginių, sambūrių židinys, šeimų su vaikais pamėgta vieta. Tokie ir turi  būti tikri Mokytojų namai – atviri visiems ir pilni šurmulio. Už atvirumą, nuolatinį renginių srautą ir bendrystę galima padėkoti Mokytojų namų vadovei ir visai  komandai. Linkiu  daug saulėtų dienų, kad šioje terasoje suplanuotas renginių maratonas būtų sėkmingas, o vasara tęstųsi kuo ilgiau“, – sveikino sostinės meras Remigijus Šimašius. 
 
Vilniaus mokytojų namai savo iniciatyva ir bendradarbiaudami su įvairiomis organizacijomis, verslininkais, koncertų organizatoriais šiam sezonui (gegužės–rugsėjo mėnesiais) jau yra suplanavę daugiau kaip 150 įvairių veiklų: koncertų, meninių dirbtuvių–blusturgių, edukacinių, labdaros projektų ir kt. Bus ir tradicinių, vilniečių pamėgtų renginių: atsisveikinimas su Kalėdų eglutėmis, Užgavėnės, Atvelykio labdaros mugė, Lietuvos senjorų dainų šventė, Pasakų pavasaris, Kultūros naktis ir kt.
 
Renginiai nuo šiol vyks gražioje ir sutvarkytoje erdvėje, kuri tapo daug šviesesnė:  buvo atnaujinti vamzdynai, šuliniai, atliktas nusidėvėjusių elektros tinklų remontas. Kiemas ir fasadas moderniai apšviestas, pakeisti kiemelio nuolydžiai ir atnaujinta grindinio danga, renovuotas tualetas. Projektavimą, techninę priežiūrą ir darbus apmokėjo savivaldybė.

„Neabejojame, kad lankytojai bus maloniai nustebinti moderniu, jaukiu apšvietimu, patogia kiemo danga.  Nuo grindinio pašalinti borteliai, dėl to padidėjo staliukų skaičius, o svarbiausia – kieme judėti tapo saugiau, ypač vaikams, neįgaliesiems. Nerenovuotame kiemelyje tilpdavo apie 800 žmonių, o dabar galėsime pakviesti per 1000 žiūrovų, turime per 500 sėdimų  vietų. Su verslo pagalba įrengta nauja scenos danga, atnaujinta įgarsinimo ir apšvietimo įranga – tai neabejotinai palengvins muzikantų darbą“, – džiaugsmingai dėkojo visiems Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Zenobija Žepnickienė.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Martha Daniels

Martha Daniels portretas
„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą intErnete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuo 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių