Quantcast

Atnaujinta legendinė Sostinės sporto centro gimnastikos salė

Vilniaus savivaldybė užbaigė legendinės gimnastikos salės sostinės Naujamiesčio rajone, Kauno gatvėje, atnaujinimą. Trečiadienį salė atidaryta oficialiai. Pastate, kaip ir anksčiau, veiks Sostinės sporto centro gimnastikos skyrius, informuoja Vilniaus savivaldybė.

„Ši gimnastikos salė iš tiesų buvo vienas labiausiai apleistų sporto objektų visame mieste. Pastatas skaičiuoja jau šešis dešimtmečius, o remonto per visą gyvavimo laikotarpį nebuvo matęs, tad visa aplinka buvo ne šiaip neestetiška, bet ir pavojinga tiek personalui, tiek sportuojantiems vaikams – luposi sienų dažai, grindų būklė buvo nesaugi, prastai veikė sanitariniai mazgai. Dabar čia apsilankius patalpos yra, gerąja prasme, sunkiai atpažįstamos“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Rekonstruojant Kauno g. 43 sporto kompleksą, kapitaliai atnaujintos trys didelės – 246, 443 ir 208 kv. m – sportinės gimnastikos salės bei 82 kv. m užimanti choreografijos salė, taip pat – administracinės ir pagalbinės patalpos. Bendras rekonstruotos pastato dalies plotas siekia 1430 kv. m.

Ši gimnastikos salė iš tiesų buvo vienas labiausiai apleistų sporto objektų visame mieste. Pastatas skaičiuoja jau šešis dešimtmečius, o remonto per visą gyvavimo laikotarpį nebuvo matęs.

Atnaujintos sienos, pakeistos grindys, lubos. Visose patalpose įrengtas naujas apšvietimas, moderni vėdinimo sistema. Įrengti sanitariniai mazgai, dušai, rūbinės. Taip pat pastatytas priestatas su liftu, kad pastatas atitiktų žmonių su negalia standartą. Pirmo aukšto patalpose įrengtas keltuvas žmonėms su negalia.

„Labai džiaugiuosi, kad pagrindinė Sostinės sporto centro gimnastikos bazė vėl veikia. Joje ne tik treniruosime vaikus, bet ir organizuosime įvairaus rango varžybas. Tokia aplinka motyvuoja ir mūsų auklėtinius, ir personalą“, –  pastebi Sostinės sporto centro direktorius Mantas Marcinkevičius.

Statybų rangos darbus pagal sutartį atliko UAB „VT Statyba“. Rangos darbai kainavo apie 740 tūkst. eurų. Kiek daugiau nei 300 tūkst. eurų projektui skirta iš ES struktūrinių fondų.

Kol kas visas gimnastikos centras veikia su naudota, tačiau kokybiška įstaigos turima įranga. Tačiau antrojo aukšto pagrindinėje salėje artimiausiu metu numatytas naujo, tarptautinius standartus atitinkančio inventoriaus įrengimas: skersiniai, žiedai, lygiagretės, buomas, pratimų kilimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių