Quantcast

Atliekų deginimo įmonės ataskaitoje rasta trūkumų

Prie Lazdynų planuojamos statyti atliekų deginimo įmonės poveikio aplinkai ataskaitoje Aplinkos ministerija rado trūkumų ir pavedė juos ištaisyti. Tai paaiškėjo trečiadienį vykusiame ministerijos atstovų ir Lazdynų bendruomenės sustikime.

Kovo 4 d. sostinės Lazdynų seniūnijoje vykusiame Lazdynų bendruomenės susitikime su Aplinkos ministerijos atstovais gyventojai norėjo išsiaiškinti, ar tikrai yra svarbu regioninę atliekų deginimo įmonę statyti greta Lazdynų, ar jos poveikis aplinkai nebus kenksmingas žmonių sveikatai.

„Atliekas deginti ir tokiu būdu jas paversti energija yra vienas iš atliekų tvarkymo būdų, tačiau  labai svarbu, kad jis būtų integruotas į visą atliekų tvarkymo sistemą, pagrįstą atliekų tvarkymo herarchijos  principais,”  - sakė susitikime dalyvavęs Aplinkos ministerijos sekretorius Inesis Kiškis.

Jo teigimu, galimas planuojamos atliekų deginimo įmonės poveikis aplinkai vertinamas labai atsakingai. Šiame procese aktyviai dalyvauja ir visuomenė, vyksta susitikimai ir dalykiški pokalbiai su gyventojais. Poveikio aplinkai vertinimo ataskaita dabar tikslinama atsižvelgiant į ministerijos specialistų ir gyventojų pateiktas pastabas bei pasiūlymus.

Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas rado poveikio aplinkai vertinimo ataskaitoje trūkumų, pareikalavo juos ištaisyti, o patikslinta ataskaita dar bus pateikta vertinti nepriklausomiems užsienio ekspertams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių