Quantcast

Atliekų deginimo gamykla - tik per A.Valinsko lavoną

Vilniaus regiono Aplinkos apsaugos departamentas užžiebė raudoną šviesą: pirmadienis buvo paskutinė diena, kai visuomenė ir suinteresuotos grupės galėjo teikti pastabas dėl šalia Gariūnų turgavietės ketinamos statyti atliekų deginimo gamyklos. Gamyklos oponentų pusėn stojo ir Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas.

Į pastabas žada atsižvelgti

Aplinkosaugos departamento direktorius Rolandas Masilevičius portalui pasakojo, kad jo vadovaujama įstaiga gyventojų pasiūlymų sulaukė ir elektroniniu paštu, ir registruotais laiškais. Jis užtikrino, kad žmonių vargas nenueis perniek.

„Artimiausiu metu įvertinsime visus pastebėjimus. Pasiūlymas statyti gamyklą Turniškėse nelabai pagrįstas, tačiau yra iškelta pakankamai rimtų klausimų, kurie ir departamento specialistams pasirodė ne tik įdomūs, bet ir aktualūs, racionalūs ir objektyvūs. Į argumentuotus pastebėjimus tikrai atsižvelgsime“, - garantavo R.Masilevičius.

Neaiškumų kyla ir gyventojams, ir departamentui, todėl visi motyvai bus sujungti ir pateikti gamyklos poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą rengusiai bendrovei „Cowi Baltic”. Pastarosios ataskaita nepatenkinti ir dėl savo sveikatos būgštaujantys Lazdynų rajono gyventojai kreipėsi į valdininkus prašydami, kad atliekų deginimo poveikis būtų vertinamas dar kartą, o ataskaita pripažinta niekine.

Tik per A.Valinsko lavoną

Lazdyniečiai siūlo numatyti gamyklos statybą toliau nuo gyvenamųjų namų rajonų. Už šį siūlymą pasirašė 8086 gyventojai.

„Bendrovės „Cowi Baltic“ PAV ataskaita, parengta remiantis aplinkos kokybės matavimo stotelės, esančios prie televizijos bokšto, duomenimis, neatspindi realios situacijos. Dėl to reikalaujame pastatyti aplinkos kokybės matavimo stotelę Lazdynų mikrorajone, kad šie duomenys atspindėtų realų užterštumą“, - rašte, adresuotame Vilniaus politikams, valdininkams ir šalies aplinkos ministrui, reikalavo Lazdynų gyventojai.

Žmonių balsas neišgirstas neliko. Sekmadienį LTV laidoje „Savaitė“ kalbintas Seimo pirmininkas A.Valinskas pareiškė, kad atliekų deginimo gamykla greta Gariūnų neiškils.

„Galiu jus nuraminti: tik per mano lavoną“, - žvelgdamas tiesiai į kamerą patikino A.Valinskas. Jis sakė, kad gamyklą besiruošianti statyti įmonė „tykiai ramiai bando susitvarkyti savo reikalus, kur bus vagiama labai konkrečiai ne tik iš mūsų kišenių, bet ir mūsų ir mūsų vaikų sąskaita.“

Lazdynų pašonėje naują gamyklą planuoja statyti bendrovė Regioninė komunalinių atliekų deginimo gamykla, netiesiogiai valdoma koncerno „Rubicon Group“.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių