Quantcast

Atleistas FNTT vadovas V.Gailius: bylinėsiuosi

Atleistas Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius žada bylinėtis ir sieks įrodyti, kad vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis jį atleido neteisėtai. Darbo FNTT netekęs pareigūnas tvirtina nesuprantąs, kuo nusikalto.

„Kodėl mes kalti, reikia paklausti tų, kurie inicijavo šitą atleidimą“, - „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje kalbėjo V. Gailius.

Buvęs FNTT vadovas tvirtino, kad leidimas dirbti su slapta informacija jam buvo atimtas nepagrįstai. Visas priežastis jis sakė išdėstysiąs skunde teismui.

Paklaustas, ar FNTT, be kita ko, tyrė ir bylas, tarp kurių figūruoja ir Liberalų ir centro sąjungos, kuriai priklauso ministras R. Palaitis, rėmėjus, V. Gailius tiesiai į šį klausimą neatsakė – tik patvirtino, kad Seimo Antikorupcijos komisijai pateikė medžiagą, kuri „prielaidas, kad kai kurie tyrimai atliekami patvirtina“.

Atleistas FNTT generolas patikino, kad jokio spaudimo nei iš prezidentės, nei iš politikų nesulaukė.

„Niekada nesakiau, kad man kas nors darė spaudimą. Man niekas jo nedarė ir nedrįso daryti, bet tokių užuominų buvo“, - V. Gailius sakė visą informaciją perdavęs Seimo Antikorupcijos komisijai.

Prezidentės D. Grybauskaitės teiginių V. Gailius taip pat nekomentuoja.

Klausiamas, ar FNTT tiria su valdančiąja konservatorių partija susijusius verslininkus ar šios partijos rėmėjus, V. Gailius tiesiai neatsakė: „Į šį klausimą galiu atsakyti tik iš dalies. Ikiteisminiai tyrimai nėra baigti. Pas mums buvo tiriama ir yra ištirta baudžiamųjų bylų, kuriuose paliesti ūkio subjektai, kurie rėmė ir jūsų minimas partijas".

Diena.lt primena, kad FNTT ir Vilniaus apygardos prokuratūra vykdo tyrimą vadinamojoje „Gariūnų byloje“. Vilniaus apygardos prokuroras Ramutis Jancevičius „Vilniaus dienai“ yra patvirtinęs, kad šiame ikiteisminiame tyrime vienas iš epizodų yra ir galimas neteisėtas partijų finansavimas.

„Aš nežinau, kodėl jie mane gina“, - laidos vedėjo paklaustas, kodėl jį taip remia konservatorių lyderiai, atsakė V. Gailius. Pareigūnas pasakojo, kad, prasidėjus skandalui dėl FNTT vadovybės, pirmasis jam paskambino ir palaikyti pažadėjo Seimo narys Julius Veselka. „Iš konservatorių skambučių sulaukiau daug vėliau“, - neslėpė atleistas FNTT vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip šitaip galima

Kaip šitaip galima portretas
FNTT užakcentavo banko SNORAS nekokybišką veiklą. Dėl nesistemingos, nemoksliškos ir neatsakingos veiklos, nukrypimo į piniginius žaidimus "Bėdų turgų, vikingų loto ir kitas nesąmones, kyla grėsmė žmonių saugumui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių