Quantcast

Atgauti žemę Vilniuje ir Trakuose – misija neįmanoma?

Nacionalinė žemės tarnyba žada pati formuoti nuosavybės teisių atkūrimui skirtus sklypus, jeigu savivaldybės nepaspartins žemės reformos. Nors žemės grąžinimas artėja prie pabaigos, tačiau miestuose, jos dar neatgavo apie 12 procentų paraiškas pateikusių asmenų. Vilniuje nuosavybės atkūrimo laukia daugiau kaip 4000 žmonių.

Nacionalinės žemės tarnybos duomenimis, blogiausiai žemė grąžinama Trakuose, čia nuosavybės teisės atkurtos tik kiek daugiau nei trečdaliui žmonių. Taip pat Vilniuje, kur žemė negrąžinta pusei pareiškėjų. Sostinėje  nuosavybės atkūrimo laukia daugiau kaip 4000 žmonių, tuo metu savivaldybė šįmet suformavo apie 130 sklypų.

Nacionalinės žemės tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė sako, žemės grąžinimas paspartėtų, jei sklypus būtų leista formuoti pačiai tarnybai, o ne savivaldybėms.

Pasak D. Gineikaitės šiais metais grąžinimas paspartėjo Kaune, Priekulėje, Pagėgiuose, Šalčininkuose, Gargžduose. Piliečių nuosavybės teisės kaimo vietovėse atkurtos jau beveik visiems, o miestuose – 88 procentams pareiškėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Trakuose neimanoma? Mejuokinkit! Geriau patikrinkit tuos, kurie pasieme (o ne atsieme) zeme prie Margio ezero. Viena saugumo boso zmona gyresi, kad net 2 sklypus ten sugebejo susikombinuoti. Negi tai taip sunku patikrinti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių