Quantcast

A.Rybakas: džiaugiuosi sugrįžęs į Vilnių

Šeštadienio vakarą lėktuvu iš Rygos į Vilnių atvyko 2009 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojas Aleksandras  Rybakas. 25 metų vaikinas į Lietuvą atkeliavo vienas ir nusprendė apsistoti mažame jaukiame viešbutyje sostinės centre. „Menininkai yra labai vieniši, aš – ne išimtis“, - prisipažįsta „Fairytale“ dainos autorius, užkariavęs daugelio Europos merginų širdis. Vaikinas teigia, kad šiuo metu neturi komandos, kuri su juo keliautų po koncertus, tačiau džiaugsmo jam užtenka koncertuose žiūrint į susirinkusiųjų šypsenas.

Klasikinę muziką studijuojantis A.Rybakas atvirauja, kad praėjus trejiems metams po  pergalės „Eurovizijoje“, jis šlovės spinduliuose nebesimaudo. Atlikėjas dirba su nedideliais projektais, kad ir toliau galėtų įgyvendinti savo planus muzikiniame pasaulyje. Baltarusių kilmės Norvegijoje gyvenantis jaunuolis šiuo metu gerbėjus džiugina koncertuodamas Skandinavijos šalyse, slaviškoje Europos dalyje. „Nežinau, ar Lietuvoje turiu daug gerbėjų. Kol kas čia koncertavau tik vieną kartą, bet labai džiaugiuosi, kai esu pakviečiamas dainuoti nedidelėje šalyje“, - pasakoja dainininkas.

Neseniai Nepale apsilankęs muzikantas tikina, kad jam maloniau lankytis kultūriškai artimesnėse šalyse nei egzotiškose valstybėse. „Nuvykęs ten suprantu, kad esu tose šalyse tik dėl to, kad turiu pinigų ten nuvykti, tačiau kultūros man pasirodo svetimos, - pasakoja vaikinas. – Daug geriau jaučiuosi kaimyninėse Norvegijai šalyse“.

Antrą kartą į Lietuvą atvykęs dainininkas sakė, kad norėtų labiau įsigilinti į lietuvišką kultūrą. Spaudos konferencijoje jaunuolis klausinėjo, kokių lietuviškų tradicinių patiekalų jis galėtų paragauti ir nusprendė išbandyti cepelinus.

Velykų sekmadienį A.Rybakas Vilniuje pradėjo ramiai. Jaunuolio šeima – ortodoksai. Todėl jis žada Velykas paminėti su šeima vėliau Osle.

Žurnalistams paklausus, kaip sostinės svečias vertina šių metų Lietuvos atstovo „Eurovizijoje“ Donato Montvydo dainą, A.Rybakas neslapukavo: „Daina nėra originali, bet niekada negali žinoti, kaip jai pasiseks „Eurovizijoje“.  Vokietijos atstovės Lenos daina „Satellite“ 2010 metais man ir nepasirodė originali, bet mergina laimėjo“.

Vaikinas pranašavo, kad pergalę šių metų tarptautiniame dainų konkurse gali „nuskinti“ Rusijos senolių grupė „Buranovskiye Babushki“. „Manau, kad pagyros turi atitekti ne tik dainos kūrėjams ir pačioms atlikėjoms, bet prodiuseriams. Jų koncepcija labai stipri. Manau,  kad jiems gali atitekti auksas“.

Pasiilgę A.Rybako balso lietuviai, vaikino pasirodymą galės stebėti sekmadienio vakarą pirmajame LNK projekto „Lietuvos balsas“ finale. Žavus jaunuolis ant scenos pasirodys kartu su konkurso dalyve – 17 metų panevėžiete Valerija. Duetas atliks „eurovizinę“ A.Rybako dainą – „Fairytale“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksas

Aleksas portretas
Mielas vaikinas,pries trejus metus laimejes Eurovizijos konkursa,rimtai zengia pirmyn!

Mirksiuke.

Mirksiuke. portretas
Labai labai talentingas vaikinukas.Talenta degantys zvilgsnis isduoda
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių