Quantcast

Armėnės nuo migracijos pareigūnų slapstėsi kelerius metus

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos pareigūnams pavyko sulaikyti jau kelerius metus Lietuvoje neteisėtai gyvenančią Armėnijos piliečių šeimą.

Nors tris armėnes bandyta surasti jau senokai (jos dažnai keitė gyvenamąją vietą), tai padaryti pavyko tik dabar, gavus operatyvinės informacijos.

59 metų Armėnijos pilietė E. G. su nepilnamete 9 metų anūke į Lietuvą atvyko 2006 metais. Po dvejų metų iš paskos į Lietuvą, kaip įtariama, neteisėtai  atvažiavo ir 30-metė mergaitės motina L.S.

Nė viena jų iki šiol neturi galiojančių dokumentų, suteikiančių užsieniečiams teisę gyventi Lietuvoje. Sulaikytos užsienietės elgėsi įžūliai, nenoriai atsakinėjo į užduodamus klausimus.

Migracijos valdybos pareigūnai E.G. surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl užsieniečių atvykimo į Lietuvos Respubliką, gyvenimo joje, vykimo per ją tranzitu ir išvykimo iš jos tvarkos pažeidimus. Moteriai skirta 675 litų bauda. Taip pat ji įpareigota per nustatytą laiką išvykti iš Lietuvos.

Nepilnametė mergaitė neturi galiojančio paso, todėl trečiadienį Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo sprendimu, jai ir jos motinai skirta alternatyvi sulaikymui priemonė - nustatytu laiku periodiškai, kol bus priimtas sprendimas dėl Armėnijos piliečių išsiuntimo iš Lietuvos Respublikos, atvykti į Migracijos valdybą.

Bauda dėl nelegalių šeimos apgyvendinimo gresia ir buto, kuriame gyveno armėnės, savininkui. Sprendžiama dėl administracinės nuobaudos jam skyrimo.


Šiame straipsnyje: nelegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių