Quantcast

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl galbūt žūstančių lašišų ikrų Vilnioje

Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo tyrimą dėl aplinkosauginių pažeidimų sostinės Vilnios upėje, pastebėjus, kad čia žūsta lašišų ikrai, skelbia LRT radijas.

„Buvo atliktas neplaninis patikrinimas, užfiksuota aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimų, ir šiuo metu departamentas sprendžia dėl tolimesnių administracinių procedūrų taikymo. Daugiau informacijos bus galima pateikti atlikus visą tyrimą“, – radijui teigė departamento atstovė Jurgita Jasiūnienė.

Visuomeninės gamtos apsaugos organizacijos „Lašišos dienoraštis“ atstovas Laurynas Okockis pastebi, kad dalis ikrų Vilnioje yra žuvę ir kaltina dėl to Rokantiškėse įrengtą hidroelektrinę. Jis teigia, jog nuo gruodžio upėje pastebimas ryškus vandens lygio svyravimas, o ikrams dėl to ima stigti deguonies arba jie sušąla.

Hidroelektrinę valdančios bendrovės „Saunera“ savininkas Rolandas Baškys priekaištus atmeta ir sako, kad elektrinė reguliuojama griežtai laikantis įstatymų, o vandens lygis kinta dėl natūralių priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žvejui

žvejui portretas
Į Vilnelę nepatenka išvalytas nuotėkų vanduo, nes N.Vilnios nuotėkos vamzdynu keliauja valymui į Vilniaus nuotėkų valyklą prie Gariūnų.. Nebent nelegaliai kas pila nevalytas nuotėkas.

Virgis

Virgis portretas
Lietuvoje tos biznierių užtvankos pagamina tik 0,0017% elektros, o už tai kokia žala gamtai!

Zvejys

Zvejys portretas
Visos skalbimo priemones patenka i upes ir upelius.Del to zusta ne tik malius ,bet ir ikrai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių