Quantcast

Apdraustas vienas sostinės simbolių – Trijų kryžių paminklas

Ketvirtadienį Vilniaus merui Raimundui Aleknai buvo įteiktas draudimo polisas, garantuojantis Trijų kryžių paminklo draudimą metams.

Paminklą 10 tūkst. litų sumai apdraudė bendrovė „Gjensidige“.

„Džiaugiuosi, kad vis daugiau privačių įmonių prisideda prie gražesnio ir švaresnio miesto kūrimo – kiekvienas tokių bendrovių indėlis Vilniui yra labai svarbus. Trijų kryžių paminklas mena pirmojo pasaulinio karo metus, tad jau beveik visą amžių yra vienas matomiausių sostinės simbolių, kurį nuo šiol saugosime drauge“, - sakė Vilniaus meras R. Alekna.

Vykdydama projektą „Gjensidige sargas tavo mieste“ draudimo bendrovė „Gjensidige“ pažadėjo apdrausti vieną iš Vilniaus simbolių. Iš trijų pasiūlytų – Trijų kryžių paminklo, fontano Rotušės aikštėje ir plytelės „Stebuklas“ Katedros aikštėje – vilniečiai išrinko Trijų kryžių paminklą.

„Džiaugiamės galėdami prieš Šv. Kalėdas Vilniui įteikti šią dovaną – Turto draudimą simboliui, kurį išrinko patys gyventojai ir kuris jiems yra brangus ir vertingas“, - sako „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialo generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Draudimo bendrovės „Gjensidige Baltic“ Lietuvos filialas Trijų kryžių paminklą apdraudė 10.000 litų suma nuo visų rizikų: gamtinių jėgų – ugnies, vandens, audros ir kt. neigiamo poveikio, vagystės, vandalizmo. Draudimas įsigalios š.m. gruodžio 17 d. ir galios iki 2011 m. gruodžio 31 d.

„Trijų kryžių“ paminklas yra pastatytas ant istoriniuose šaltiniuose skirtingai vadinamo – Pilkojo, Kreivojo arba tiesiog Trijų kryžių kalno. Istoriškai kalnas siejamas su vienuoliais pranciškonais kankiniais, kurių atminimui ant kalno buvo statomi ir nuolat atnaujinami trys mediniai kryžiai.

Pirmojo pasaulinio karo metu, Vilniaus šviesuomenės iniciatyva, pagal Antano Vivulskio projektą, ant kalno pastatytas gelžbetoninis „Trijų kryžių“ paminklas. 1950 metais – sovietinės valdžios įsakymu, paminklas buvo susprogdintas, o 1989 metais – atstatytas. Šis monumentas laikomas tautinės tapatybės ir pasipriešinimo okupacijai simboliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinivarpa

Kinivarpa portretas
Puntukas dar neapdraustas, o ant jo jau peckioja.

Lukas Airija

Lukas  Airija portretas
Labai gaila,kad pasirinko Kryzius.. Vilniaus Rotuses aiksteje fontanas pastoviai isniekinamas vandalu - to pasekoje,nuo muilo ir kt nuosedu genda brangus, kompiuteriu valdomi purkstuku ir spaudimo mechanizmai.. Zinau tai,kadangi mano draugas ji projektavo. Ir jo remontas atsiejo keliolika tukstanciu praejusiais metais. O su Kryziais niekas nenutiks - juos pats Dievulis apsaugos. Regis, paskutini karta Jis nuverte kazkoki chuligana nuo ju,kai tas kabarotis bande..su skaudziomis pasekmemis :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių