Quantcast

Apdovanoti rekordinio kyšio atsisakę Vilniaus policininkai

Vidaus reikalų ministerijoje pirmadienį vykusios iškilmingos ceremonijos metu pagerbti šeši pareigūnai, operatyviai sulaikę elektroninės bankininkystės ir asmens duomenis išviliojusius bei kyšį siūliusius telefoninius sukčius.

Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą vidaus reikalų ministras apdovanojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės patrulius Giedrių Garunkštį, Veroniką Jasevičienę, Liną Markevičiūtę, Michailą Puškarenko bei VPK Kelių policijos valdybos pareigūnus Alseksandrą Kieseliovą ir Deimantą Paveliūną.

Už pilietiškumą, aktyvų talkinimą policijai, užkertant kelią nusikaltimams bei padedant juos atskleisti, ministro padėka buvo įteikta įvykio liudininkei Kristinai Mikučionienei.

„Dėkoju jums už tai, kad sąžiningai atlikote savo pareigą ir pademonstravote moralinį tvirtumą, taip išreikšdami pagarbą Lietuvos valstybei ir jos žmonėms. Esate pavyzdys, kaip turi dirbti pareigūnai“ - ceremonijos metu sakė ministras D. A. Barakauskas.

Gegužės 21 dieną Vilniuje policijos pareigūnams buvo pasiūlytas rekordinis - 80 tūkst. litų kyšis.

Pasak Policijos departamento, antradienį 14.20 val. dėl sukčiavimo K. Kalinausko gatvėje sulaikyti 30-metis D. S. ir  33 metų A. B. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams siūlė 80 tūkst. litų kyšį.

Tądien apie 14 val. nuo telefoninių sukčių nukentėjusi moteris kreipėsi į SEB banką dėl sąskaitos blokavimo. Ji nurodė jog buvo apgauta ir nepažįstami asmenys apgaulės būdu išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis, asmens duomenis. Skambinusioji teigė, kad jos vardu buvo paimtas 1 tūkst. litų kreditas.

SEB bankas operatyviai informavo DNB banką, kuriame įtariamieji turėjo sąskaitą. DNB bankas apribojo nurodytos sąskaitos prieinamumą. Įtariamieji, negalėdami išsigryninti pinigų bankomate, kreipėsi į DNB banko darbuotojus. Tarp įtariamųjų ir banko darbuotojo kilo konfliktas, po kurio įtariamieji pasišalino. Apie įtariamą sukčiavimo atvejį DNB bankas pranešė policijai. Tuo pačiu metu moteris, mačiusi įvykį, taip pat pranešė policijai apie matytą įvykį banke.

Į įvykį operatyviai reagavo Vilniaus apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnai. Įtarus šia nusikalstama veika, po persekiojimo buvo sulaikyti D. S. ir A. B.

Pasak policijos pranešimo, įtariamieji uždaryti į areštinę. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į teismą dėl įtariamųjų suėmimo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas policininkų papirkimo, taip pat ir dėl sukčiavimo. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, jį atlieka Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai. Įtariamųjų namuose atliktos kratos, rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų įkalčių.

Balandį Vilniaus rajono policininkus nužudymu įtariama moteris bandė papirkti pareigūnus, palikdama jiems 32 tūkst. litų kyšį.

2012 metų spalį policijos patruliams 12 tūkst. eurų (41,4 tūkst. litų) kyšį siūlė narkotikų gabenimu įtariamas kaunietis. Vyras įkalbinėjo jį paleisti, o rastus miltelius išmesti. Vėliau paaiškėjo, kad jis gabeno beveik kilogramą metamfetamino.

Šiemet vasarį Vilniaus rajone, Bukiškio kaime, su vagystėms skirtais daiktais įkliuvęs vyras pareigūnams pasiūlė 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų) kyšį.

Policijos departamentas pranešė, kad didelį kyšį Vilniaus rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnams pasiūlė 1975 metais gimęs T. D.

Jis taip siekė išvengti sulaikymo ir jo automobilyje rastų įrankių, pritaikytų vagystėms daryti, paėmimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
Tokiems policininkams pagarba.

rj

rj portretas
kad kuo daugiau tokiu

Proto 0

Proto 0 portretas
Teisuolei sventuolei proto 0 kaip tik mentas taip ir durnas nei pats uzdirbo geriau i kaliuze ta zmogu sodinam ir ish musu mokesciu moketoju bapkiu mokam uz ju islaikyma pergrustuose lt kaleimose valio geras sprendimas !
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių