Quantcast

Apdovanoti jaunuosius mokslininkus prezidentei padėjo robotas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo geriausių 2016 metų mokslinių disertacijų autorius ir pasveikino visą Lietuvos mokslininkų bendruomenę su Pasauline mokslo diena.

Prezidentė pabrėžė, kad mokslas yra ta sritis, pagal kurią sprendžiama apie kiekvienos valstybės pasiektą pažangą, o Lietuvos ateitis ir pažanga yra būtent jaunų ir kūrybingų žmonių rankose.

Ceremonijoje, kurią vedė specialus kalbantis robotas, Prezidentė padėkas įteikė vienuolikai jaunųjų šalies mokslininkų. Geriausios disertacijos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų srityje nugalėtoju tapo Linas Minkevičius, geriausios humanitarinių ir socialinių mokslų disertacijos nugalėtoja – Raimonda Nabažaitė.

Nugalėtojų pasiekimai buvo pristatomi išskirtinai. Urbanistinio šokio teatras „Low Air“ atliko šokius, parengtus pagal nominacijų nugalėtojų mokslines temas.

Pirmą kartą šalies istorijoje buvo įteiktas Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos apdovanojimas, skirtas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos mokinėms Gabijai Imbrasaitei ir Aleksandrai Kriukelytei už mokslinį atradimą biomedicinos srityje.

Sveikindama visus nugalėtojus prezidentė pabrėžė, jog galime nė kiek neabejoti dėl mūsų šalies ateities, kai turime tokių talentingų jaunų mokslininkų. Šalies vadovė išreiškė viltį, kad daugelis apdovanojimus pelniusių darbų ateityje išaugs į svarbius, pasaulinės reikšmės mokslo įvykius.

Valstybės vadovės teigimu, šiemet įstojus į Europos branduolinių tyrimų organizaciją – vieną didžiausių ir pažangiausių mokslo organizacijų – šalies mokslui atsivėrė dar daugiau naujų galimybių. Šiais metais Europos Sąjungos inovacijų švieslentėje Lietuva iš dvidešimt trečios vietos pakilo į šešioliktą.

Prezidentė laureatams, mokslo bendruomenės atstovams ir šventėje dalyvavusiems moksleiviams palinkėjo didžiausio atkaklumo darbuojantis savo srityje, siekiant užsibrėžtų tikslų.

Kartu su ceremonijos dalyviais šalies vadovė apžiūrėjo mokinių darbus, eksponuojamus Prezidento rūmuose.

Atsižvelgiant į mokslo ir inovacijų svarbą geriausių disertacijų konkursu siekiama skatinti doktorantus ruošti aukšto lygio disertacijas, kurios pelnytų pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Konkursas vyksta vienuoliktus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių