Quantcast

A.Paleckis stos prieš teismą dėl riaušių prie Seimo

Vilniaus tarybos narys, „frontininkas“ Algirdas Paleckis penktadienį stos prieš teismą dėl sausio 16-ąją vykusių riaušių prie Seimo organizavimo.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nagrinės administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje A.Paleckis kaltinamas pažeidęs Susirinkimų įstatymą - prie parlamento neturėdamas leidimo surengęs mitingą bei nesilaikęs įstatyme numatyto 75 metrų atstumo iki Seimo.

Pagal įstatymą organizatorius turi raštu pranešti apie planuojamą susirinkimą savivaldybės tarybos vykdomojo organo vadovui ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas.

Susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos pažeidimu sausio 16-ąją kaltinti ir mitingą organizavę profesinių sąjungų vadovai. Tačiau Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismas balandžio viduryje juos išteisino.

Prokurorai taip pat atlieka kitą ikiteisminį tyrimą dėl riaušių prie Seimo. Baudžiamojoje byloje dėl riaušių sukėlimo ir dalyvavimo jose įtarimai pateikti 64 asmenims.

Sausio 16-ąją Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, vykęs profesinių sąjungų organizuotas mitingas prieš Vyriausybės padidintus mokesčius baigėsi riaušėmis. Per jas nukentėjo apie 30 žmonių, išdaužyti Seimo langai, apgadinti aplinkiniai pastatai, bandyta įsiveržti į Seimą.

Riaušininkus tramdę Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai panaudojo ašarines dujas, gumines kulkas. Suskaičiuota, kad riaušininkai padarė apie 230 tūkst. litų nuostolių.

A.Paleckis kartu su buvusiu partijos bendražygiu, Vilniaus politiku Audriumi Butkevičiumi teisiamas ir kitoje Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teismo nagrinėjamoje administracinėje byloje dėl susirinkimų ir kitų masinių renginių tvarkos pažeidimo nesankcionuotos "svogūnų akcijos" metu vasario pradžioje.


Šiame straipsnyje: riaušėsSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių