Quantcast

Antrus metus skaičiuojančiame name krenta langai

Karoliniškėsė, Kavoliuko gatvės 2A name gyvenančių žmonių bėdos nesibaigia. Ketvirtadienį iš šio namo devinto aukšto su visais rėmais iškrito lodžijos langas. Laimei, tuo metu šaligatviu niekas nėjo.

Ne pirmas kartas

Kaip portalui 1diena.lt pasakojo šio namo gyventoja Giedrė, nuo vasaros tai jau trečias kartas, kai su rėmais iškrenta stumdomi lodžijos langai. „Prie namo mamos dažnai vežioja vėžimėlius su kūdikiais, žaidžia vaikai, vaikšto žmonės. Tikrai laimė, kad krentantys langai dar iki šiol neužmušė nei vienos žmogaus“, - kalbėjo moteris.

Jai antrino ir kitas šio namo gyventojas. Vyro teigimu, langas iškrito apie 15.30 val. Išgirdęs dūžtančio stiklo garsą, vyras sako iškart pažiūrėjęs į balkoną, iš kurio jis iškrito. „Žmonių ten nebuvo, niekas jo išstumti negalėjo. Jie patys krenta, be niekeno pagalbos“, - aiškino Kavoliuko gatvės 2A namo gyventojas.

Pasak namo gyventojų, dar vasarą apie šią problemą buvo pranešta namą stačiusiai bendrovei “Oslit”, šie pranešė, kad ateis bendrovės “Languva plastikas” darbuotojai ir patikrins visų balkonų konnstrukcijas, nes nemažai jų yra atsilaisvinę, tačiau, kaip teigia, žmonės, gyventojai jų nesulaukė.

Problema ne languose?

„Nieko nežinau, negaliu komentuoti“, - tik išgirdęs apie iškritusį langą, portalui 1diena.lt sakė UAB “Oslit” vadovas Vytas Brusokas ir iškart pats pasitaisė, - „Buvo iškritę, suremontavo, iškrito lygiai tas pats stiklas, kuris buvo suremontuotas. Kreipsimės į tuos, kas montavo stiklus, yra garantiniai raštai, sutvarkysime“.

Paklaustas, kodėl šio namo gyventojai jau ne pirmus metus skundžiasi statybiniu broku, V.Brusokas nebuvo kalbus. „Nebuvo jokių problemų, visiškas nesąmones kalbate. Nesiskundė mums niekas, jei jie žurnalistams skundėsi, nereiškia, kad ten buvo ne kokybiška. Yra nustatyta tvarka, tegul kreipiasi kur reikia“, - paaiškino „Oslit“ vadovas ir numetė telefono ragelį.

Po keliolikos minučių V.Brusokas į redakciją paskambino jau pats ir dėl krentančių langų pradėjo kaltinti pačius namo gyventojus. „Žmogus nesusitvarkė savo lango, neišsikvietė meistrų, dėl to taip ir atsitiko“, - aiškino jis.

Pasak V.Brusoko, net laiptinėje buvo iškabintas skelbimas, kad ateis UAB „Languva plastikas“ darbuotojai tikrinti langų sistemų, tačiau daugelis gyventojų jų net neįsileido į namus. „Iškrito tas pats langas, kuris buvo iškritęs ir anksčiau. Nesąmonė, kad tai jau trečias kartas, kai krenta langai“, - kalbėjo bendrovės vadovas ir patikino, kad langas galėjo iškristi ne dėl meistrų kaltės, o dėl blogo jo eksploatavimo.

Esą  butas iš kurio iškrito langas yra nuomojamas, kas jame gyvena neaišku. „Manau, kad tai ne langų, o buto gyventojų problema ir mes tai išsiaiškinsime“, - pažadėjo V.Brusokas.

Nesibaigiančios problemos

Žurnalistų pagalbos šio namo gyventojai prašė ir 2009 m. birželį. Tada jie skundėsi, kad įsigiję nepigiai kainavusius butus, vietoje išsvajotų namų pateko į tikrą pragarą. Už V.Brusoko įmonės skolas visam „Karoliukų“ kompleksui buvo atjungtas elektros energijos tiekimas, tačiau bendrovės vadovas dėl to apkaltino pačius gyventojus. „Namas buvo nepriduotas, jie nemokėjo už elektrą ir ši buvo atjungta“, - ketvirtadienį sakė jis.

Pasigedo žmonės ir žadėtos kokybės. Tąkart name apsilankiusiems žurnalistams, gyventojai rodė išlinkusias koridorių stiklines konstrukcijas, plyšius balkonuose, dingusius radiatorius, atvirais laidais gasdinančias elektros instaliacijas, sutrūkinėjusias sienas, išklerusias lauko duris, neveikiančias kodines spynas ir t. t.

„Nėra jokių problemų. Negaliu sakyti, kad tokiame dideliame name nebuvo broko, bet viskas jau sutvarkyta. Kalba jie kaip bobutės nuo turgaus. Yra bendrijos pirmininkė, kuri daugiau rėkia nei galvoja, tame ir problema yra“, - dėl visko pačius gyventojus kaltina V.Brusokas.


Šiame straipsnyje: statybosbrokasKaroliniškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

autorei

autorei portretas
"krinta", o ne "krenta".

siaubas

siaubas portretas
taip galima su visu langu is 9 auksto isskristi.

to 1

to 1 portretas
langai krenta tavo ziniai, o pro juos kazkas gali iskristi. cia ne pro langa iskrito,o pas langas, gal skirk savokas
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių