Quantcast

Antavilių pensionato darbuotojui nustatytas koronavirusas

Vilniaus Antavilių pensionato darbuotojui nustatytas užsikrėtimas koronavirusu, BNS sekmadienį patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Balandžio 24 buvo atliktas tyrimas Nemenčinėje, asmuo jaučiasi gerai, simptomų nėra. Vakar Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavo informaciją apie patvirtintą teigiamą (atsakymą – BNS), tai yra Antavilių pensionato darbuotojas. Pagal darbo pobūdį, turi turėti sąlytį su pacientais. Šiuo metu nustatyti du sąlytį turėję asmenys. Asmuo, kurio teigiamas COVID-19, irgi izoliuotas, ir tie du asmenys“, – sakė R. Lingienė.

Pirmadienį centro darbuotojai vyksta į šią įstaigą išsamiau įvertinti situaciją.

„Pabendravus asmeniškai su žmonėmis ir užduodant jiems atvirus klausimus, paaiškėja, kad nors ir neturėjo turėti (kontakto – BNS) pagal tai, kaip organizuojamas darbas, bet, žinote, įvyksta, kaip įvyksta“, – pridūrė ji.

Antavilių pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė patvirtino, kad saviizoliacijoje yra užsikrėtęs asmuo ir dar du žmonės. Preliminariu vertinimu, kontaktą turėjo dešimt darbuotojų.

„Mūsų vienai individualios priežiūros specialistei nustatytas teigiamas COVID-19 testas, tai buvo nustatyta penktadienį, balandžio 24 dieną. (...) Visi kontaktiniai arba jau pasitikrino, arba nėra atsakymų. Žodžiu, daug yra jau atsakymus gavę, o kiti ne – iš darbuotojų. Tai su darbuotojais viskas gerai, nuo rytdienos galvosime, kaip gyventojus testuoti“, – BNS sakė B. Šarakauskienė.

Balandžio 17 dieną ji teigė, kad pensionate sąsajų su koronaviruso židiniu Nemenčinėje tapusios siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojais turėjo šeši asmenys, jie išleisti atostogų, yra saviizoliacijoje.

Per penkis tūkstančius gyventojų turintis Vilniaus rajono Nemenčinės miestelis balandžio viduryje buvo uždarytas dėl koronaviruso plitimo grėsmės.

Šios priemonės įvestos po to, kai koronaviruso protrūkis kilo „Vilnikoje“, užkratas nustatytas ir dviems globos namų „Senevita“ darbuotojams, vienam Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui.

Apribotas atvykimas ir išvykimas iš Nemenčinės buvo tęsiamas iki šio penktadienio.

Antavilių pensionatas nuo Nemenčinės nutolęs maždaug 10 kilometrų. Iš viso pensionate dirba 152 asmenys, prižiūrimi – 292 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių