Quantcast

Ant KGB rūmų – kontroversiškos pavardės, susijusios su žydų žudynėmis

Nuo buvusių KGB rūmų Vilniuje sienos gali būti pašalintos kai kurios memorialinės lentos, ant kurių iškaltos sovietų aukų pavardės, skelbia dienraštis „Lietuvos rytas“.

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorė Teresė Burauskaitė dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė, kad centras vykdo naują programą, kuri skirta dar kartą patikrinti visus galimus dokumentus, kurių pagrindu buvo iškalti įrašai ant buvusio KGB pastato sienos.

„Lietuvos rytas“ rašo esą gali būti duomenų, kad ant pastato galėjo būti įamžinti asmenys, kurie yra pagerbti nepelnytai.

„Taip, beveik prieš du dešimtmečius tie dalykai buvo daromi šiek tiek skubotai. Todėl dabar mes dar kartą ėmėmės patikrinti visus prieinamus duomenis, kad nebebūtų jokių abejonių, kad kas nors pagerbtas nepelnytai. Be to, per tiek laiko atsirado ir naujų duomenų. Manau, šis patikrinimo procesas turėtų būti baigtas maždaug kitų metų pabaigoje, bet jau dabar galiu pasakyti, kad keleto žmonių pavardės nuo sienos, matyt, gali būti pašalintos. Tačiau tikriausiai ne dėl jų sąsajų su holokaustu“, – dienraščiui kalbėjo T. Burauskaitė.

Kaip rašo dienraštis, pats projektas buvo įgyvendintas 2000 metais. Daugiau kaip šimto aukų vardus, pavardes, slapyvardžius, gimimo ir mirties datas ant pastato fasado ir ant dalies kitos sienos iškalė menininkas Gitenis Umbrasas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviai netrokšta jų kraujo!

Lietuviai netrokšta jų kraujo!  portretas
Tai LABAI KILNU - nebausti to, kurį jo paties sėbrai nubaudė už kaimynų, tautiečių, savo valstybės išdavystę. Ten, rūsyje, savo kankinamas, išdavikas SAVO kailiu patyrė, tada IŠ TIESŲ suprato, kaip baisiai nusikalto Tėvynei. Ar gali būti didesnė bausmė?

Tai HUMANIŠKAS TEISINGUMAS!

Tai HUMANIŠKAS TEISINGUMAS! portretas
Tai sąžininga ir garbinga! Ten vardijami KANKINIAI, kad ir kas jie iki įkalinant buvo. Karo ir okupacijos laikais yra 2 pusės: okupantai, okupuotieji, o tarp jų, žinoma, ir kolaborantų. Kaip manote, kas žmogui SKAUDŽIAU - kai jį PRIEŠO išgamos kankina, ar kai SAVI, gal net bendradarbiai, partiečiai mirtinai užkankina? Tai nepalyginama kančia, kai tave IŠDUODA tie, kam uoliai tarnavai! TAČIAU: iš kur žinoti, kas buvo KIEKVIENAS, nešiojęs priešo uniformą? Pvz., mūsų šeimą nuo tremties, lagerio, ar gal net mirties išgelbėjo būtent sovietų milicininkas. Jis žinodavo, kuriomis naktimis bus vežami miestelio žmonės, ir įspėdavo partizanų gimines jiems žinomu ženklu. Tada, kad ir koks oras, naktis praleisdavome net ir laukuose, nes prašytis pas ką nors irgi buvo pavojinga. DĖKOJU TAM ŽMOGUI, kurio net vardo nežinau, kuris rizikavo savo gyvybe ir geru šeimos vardu, dieną naktį dirbdamas tarp priešų, rinkdamas informaciją. O ką, jei jis, demaskuotas, irgi tame rūsyje nužudytas?

taip

taip portretas
visokiu zydu ir lietuviu bei rusu yra bet sie savo izulumu pralenkia visus nes mes savo valstyb kur pradzia siai eje neturim nuomones ir dargi istorija falsifikuojama tokiu dusanskiu inciatyva tai ciniska ir jei ir toliau tesis si nostalgine genocido propoganda del kurios dauguma neprieko teks kreiptis i tarptautini teisma del pastoviu provokaciju musu tautos adresu kur pradzia siai genocidnostalginei veiklai padejo AA gensekas su savo chebra kas vyksta iki siol ir tauta supriesinama kas paranku mosadui samdomi vunderchuliganai kurie jau atvirai pareiskia kad uz jo veikla zydai gerai sumokes juk aisku 1 vykdomas totalpolitinis puolimas ir ruosiamas frontas pries tolimesnius.........
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių