Quantcast

Vilnius gatves siaurina, o tada vėl platina: 40 tūkst. eurų paleisti vėjais

  • Teksto dydis:

Sostinės gatvėse – kamščiai. Saltoniškių gatvėje labai dažnai vairuotojai užstrigdavo, nes ji buvo pradėta siaurinti. Stringa ir dabar, nes iš naujo yra platinama. Ir viskas daroma, kaip sakoma, iš gyventojų – mokesčių mokėtojų – pinigų. Apie tai LNK žurnalistas kalbino naująjį Vilniaus merą Valdą Benkunską.

– Kaip jaučiatės šioje gatvėje, kurioje – kamščiai?

– Jaučiuosi, kaip ir visi kiti vairuotojai, kurie stovėdami kamštyje degina degalus ir praranda daug brangaus laiko. Čia turbūt yra geras pavyzdys, kaip neįvertinus visų galimų pasekmių, gera idėja virsta blogu įgyvendinimu. Mes tuos sprendinius pakeitėme.

– Kiek kainavo toks gatvės siaurinimas ir kiek kainuos iš naujo ją praplatinti?

Visi keikiasi, nes tenka atgal viską perdaryti, kaip anksčiau buvo.

 

– Šios sankryžos pertvarkymas bendrai, su ta pradžia, kuri buvo padaryta nesėkmingai, atsieis iki 40 tūkst. eurų. Visada norisi nedaryti klaidų, bet, kaip sakoma, svarbiausia dabar tas klaidas ištaisyti.

– Nuo pat pradžių matėsi, kad logikos  buvo mažokai.  Kamščiai didžiuliai. Net darbininkai, pradėję siaurinti gatves, sakė, kad nebesupranta, kodėl tai daro.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Čia yra projektavimo klausimas. Kiekvienas gatvės pertvarkymas turi turėti projektą. Šioje vietoje buvo kažkodėl nuspręsta, kad iš penkių juostų reikia palikti tris. Ir vien todėl, kad tiesiamas didelis dviračių takas ir kad būtų mažesnis eismo intensyvumas bei saugos užtikrinimo galimybės. Tačiau tai buvo daroma ignoruojant problemas, susijusias su mažesniu pralaidumu judrioje sankryžoje. Ir ta problema labai greitai pasimatė.

„Darbai truks dar kokias dvi savaites. Visi keikiasi, nes tenka atgal viską perdaryti, kaip anksčiau buvo“, – sakė gatvėje dirbantis darbininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o Kauno gatves

o Kauno gatves portretas
tai asfaltuoja, tai vėl birbina, laužia asfaltą.

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Atleisti

A

A portretas
Durnius yra blogai,o durnius su valdžia ir iniciatyva - dvigubai.Pinigus išplauti galima buvo kitais budais.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių