Quantcast

A.Kubilius: Valdovų rūmams daugiau pinigų nebus

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius patvirtino, kad Valdovų rūmai šiemet negaus prašyto papildomo finansavimo. Premjeras siūlo Valdovų rūmų statytojams per ateinančius kelis mėnesius išnaudoti visus šių metų biudžete numatytus pinigus.
 
„Jau esu sakęs ir galiu pakartoti, kad tik jeigu bus visuomenės, pirmiausia – politikų teigiamas požiūris į papildomo finansavimo tai statybai skyrimą, tuomet Vyriausybė ieškos papildomų pinigų. Bet tokio sutarimo, kaip žinote, nėra, todėl Vyriausybė artimiausiu metu pasakys, kad tų pinigų neskirs“, - pirmadienį sakė A.Kubilius po susitikimo su Prezidentu valdu Adamkumi.
 
Prieš savaitę Valdovų rūmų statybų pagrindinis iniciatorius, kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas užsiminė, kad norint iki liepos 6 dieną numatytų oficialių Lietuvos tūkstantmečio renginių atidaryti ne tik atstatomų rūmų kiemą, bet ir kelias sales ir menes, reikia papildomų 18-20 milijonų litų.
 
Premjeras tuomet atsakė ieškosiąs politikų pritarimo tokiai papildomai investicijai. Tačiau praėjusios savaitės pabaigoje valdančiosios frakcijos skeptiškai įvertino tokį prašymą.
 
„Negavusi pritarimo papildomam finansavimui Vyriausybė siūlys Valdovų rūmų statytojams iki šių metų liepos 6 dienos įsisavinti visus 44 mln. litų, kurie yra numatyti biudžete visiems šiems metams“, - pareiškė A.Kubilius, leidęs suprasti, kad metų antroje pusėje dar kartą peržiūrint biudžetą gali būti diskutuojama ir dėl papildomų lėšų skyrimo Valdovų rūmams.


Šiame straipsnyje: Valdovų rūmaikubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių