Quantcast

Aktyvistai rengia mitingą: ragina imtis priemonių dėl klimato kaitos

  • Teksto dydis:

Aplinkosaugos aktyvistai penktadienio popietę Vilniuje rengia demonstraciją, kurioje politikai bus raginami imtis priemonių mažinti taršą ir stabdyti klimato kaitą.

Iniciatoriai ragina Vilniaus valdžią pertvarkyti viešąjį transportą, plėsti žaliąsias zonas, spartinti elektromobilių įkrovimo stotelių įrengimą.

Švedų aktyvistės Gretos Thunberg įkvėptas judėjimas „Fridays for Future Vilnius“ mitingą rengia 17 valandą prie Vyriausybės.

Penktadienį Vilniuje taip pat bus pristatyti visuomenės nuomonės tyrimo rezultatai apie lietuvių požiūrį į klimato kaitą. Apklausą naujienų agentūros BNS užsakymu atliko bendrovė „Vilmorus“.

Meteorologai teigia, kad 2019-ieji metai Lietuvoje buvo šilčiausi per visą stebėjimų istoriją, o tai lėmė globalinė klimato kaita.

Lietuva kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis neseniai įsipareigojo siekti klimatui neutralios ekonomikos iki 2050 metų.

Šiam tikslui Lietuva turėtų 80 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių išmetamų dujų kiekį – tam būtinos didelės reformos energetikos, transporto, pramonės ir žemės ūkio sektoriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Miškus sodinti ir kitokia veikla yra darbas, o čia pasimaivei su plakatėliu, seksualiai pakraipei subinytę ir dar į feisbuką papuolei...ko daugiau bereikia ?

ha ha

ha ha  portretas
juokinga. geriau, jeigu jau pasisako uz aplinkosauga, jie protestuotu pries baisu misku kirtima, prastai kontroliuojama pramones tarsa, eitu medeliu sodinti ar dar kazka naudingo veiktu. bet aisku, geriau megdzioti vakariecius ir protestuoti pries kloimato kaita, kuriai Lietuva nei teigiamos nei neigiamos itakos nedaro, nes tiesiog yra per maza.

A

A portretas
Uzsikniskit su tom savo kaitom.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių