Quantcast

Akcija „UberKittens“ pavyko – naujus namus rado dvi katės

  • Teksto dydis:

„Uber“ organizuota akcija „UberKittens“ sulaukė didžiulio susidomėjimo. Dvi katės iš gyvūnų prieglaudos „Tautmilės globa” jau murkia naujuose namuose.

Tikimasi, kad šią savaitę ir daugiau gyvūnų ras mylinčius šeimininkus. Iš viso „UberKittens“ automobiliai, kuriais keliavo katės, aplankė daugiau nei 50 įvairių Vilniaus vietų.

Pasinaudoti akcija buvo labai paprasta. „Uber“ programėlėje buvo galima užsisakyti „UberKittens“ automobilį, kuris į pasirinktą vietą penkiolikai minučių pristatydavo du kačiukus iš gyvūnų prieglaudos „Tautmilės globa“. Daugiausiai žmonių „UberKittens“ automobilį kvietė į savo darbovietes.

Gyvūnų prieglaudos „Tautmilės globa“ atstovė Lina Skardžiukė džiaugėsi akcijos „UberKittens“ populiarumu. Pasak jos, šios akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų problemas – buvo pasiektas.

„Mūsų prieglaudą aplankė gerokai daugiau žmonių nei įprastai, sulaukėme daug skambučių ir žinučių. Visuomet stengiamės, kad gyvūnai rastų mylinčius ir atsakingus šeimininkus, todėl pačios akcijos metu kačiukų nedovanojome – juos priglausti buvo galima vėliau, gerai apgalvojus savo sprendimą. Todėl tikimės, kad ir daugiau kačių netrukus ras naujus namus“, – pasakojo prieglaudos savanorė L. Skardžiukė.

Jos teigimu, žmonės taip pat aktyviai aukojo prieglaudai, dovanojo kačių maisto, vaistų.

Akcijai „UberKittens“ buvo atrinktos dešimt ramiausių kačių, kurios gerai jaučiasi naujoje aplinkoje. Visos jos paskiepytos ir specialiai pažymėtos.

Kartu su gyvūnais keliavo ir prieglaudos savanoriai. Jie nuolat stebėjo gyvūnų savijautą ir rūpinosi, kad šie nepatirtų streso. Pasak L. Skardžiukės, savanoriai, pastebėję, kad katės prastai jaučiasi, turėjo nedelsdami gįžti į prieglaudą. Tačiau visi katinai išbandymą atlaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių