Quantcast

Akcija „Švarios vejos“ auklės gyvūnų augintojus

Po švarinimosi akcijos „Darom 2009“ sostinės valdža susirūpino ir viešųjų erdvių švara. Siekdama skatinti gyventojus laikytis Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių, Vilniaus miesto savivaldybė skelbia balandžio ir gegužės mėnesiais akciją „Švarios vejos“.

Miesto seniūnijų atsakingi darbuotojai tikrins, kaip gyvūnų augintojai laikosi Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių miesto viešosiose erdvėse – parkuose, skveruose, gatvėse.
    
Seniūnijų surinkta informacija, duomenys apie priterštas gyvūnų vietas bus apibendrinti ir kartą per savaitę pateikiami Savivaldybės Miesto ūkio departamentui.
   
Gyventojai raginami bendradarbiauti su Savivaldybės pareigūnais ir pranešti seniūnijoms apie vietas, kuriose gyvūnų ekskrementai nėra surenkami. Tuomet atsakingi darbuotojai tokias vietas pažymės informacinėmis lentelėmis, primenančiomis savininkams surinkti savo augintinių ekskrementus.
    
Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai nuolat tikrins šias vietas, kontroliuos, ar akcijos informacinėmis lentelėmis pažymėtose vietose gyvūnų augintojai laikosi švaros ir tvarkos taisyklių.

Savivaldybė perspėja, kad asmenys, nustatytose vietose nesurinkę gyvūnų ekskrementų, bus griežtai baudžiami įstatymų nustatyta tvarka.

Patikrinimų metu pareigūnai konsultuos gyventojus gyvūnų globos ir laikymo klausimais, informuos, kodėl, vedžiojant gyvūnus, būtina turėti reikiamas priemones ekskrementams surinkti.
    
Atsižvelgus į seniūnų pateiktus duomenis, gyvūnų priterštos viešosios vietos bus tvarkomos ir valomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių