Quantcast

Aižėjantis tiltas gąsdina žmones, bet ne valdininkus

Jau kurį laiką vilniečiai nerimauja, kad sostinės Liubarto tiltas per Nerį kelia pavojų jų gyvybėms, mat važiuojant automobiliams dreba, o pasižiūrėjus į jį galima matyti, kaip tiltas byra dalimis. Savivaldybės valdininkai teigia, kad tiltas patikrintas ir pavojaus nekelia.

Žmonėms neramu

Kad tiltas yra prastos būklės, pastabūs vilniečiai atkreipė dėmesį dar gegužės pradžioje. Važiuojant Liubarto tiltu jų automobilis dunkstelėjo, o duslintuvas pasiekė metalines tilto detales. Riedant automobiliams tiltu jaučiama vibracija, matyti pasislinkę turėklai. Kažkas pranešė, kad, važiuojant pro Liubarto tiltą, betono gabalas nuo tilto konstrukcijos nukrito šalia automobilio.

Žmonės pranešė apie susidariusią situaciją visoms įmanomoms tarnyboms, tikėdamiesi, kad bus užkirstas kelias nelaimei ir nepasikartos Kleboniškio tilto istorija, kai 2009-aisiais, nutrūkus 8 laikančioms tilto per Nerį automagistralėje Vilnius–Klaipėda metalinėms sijoms, pasislinko tilto konstrukcijos, viena tilto dalis įgriuvo apie 20 cm.

Deja, jokių priemonių taip ir nebuvo imtasi. Lietuvos edukologijos universiteto alumnai praėjusią savaitę atkreipė dėmesį, kad nuo viešo kreipimosi gegužės 12 d.  Liubarto tilto būklė tik prastėja. Atsirado plyšys ir iš apačios akivaizdžiai matyti tilto viršus, nuo Jasinskio g. pusės naujai trūkę lietvamzdžiai, nesutvarkytas byrantis betonas nuo PC "IKI" pusės, dar labiau sulinko ant sudūrimo esantis metalas, nesutvarkytos surūdijusios kanalų plokštės. Neatsirado ant tilto ir jokių perspėjimų ar greitį ribojančių ženklų.

Dalijosi pastebėjimais

Sunerimusių vilniečių teigimu, valstybinės institucijos šią problemą mėto kaip karštą bulvę vieni nuo kitų persiųsdami raštus, tačiau nesprendžiama problema tik didina nerimą. Nors mokslininkai, akademikai sakė, kad tiltų priežiūra Vilniaus mieste vykdoma neišsami ir netinkama,Vilniaus miesto savivaldybės administracija ramina, kad viskas yra gerai.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovė nerimaujantiems vilniečiams tik padėkojo mero vardu ir parašė, kad situacija žinoma, sprendžiama. Tik žmonėms kyla klausimas: kaip sprendžiama, jeigu nėra imamasi jokių veiksmų?

Viskas gerai

"Vilniaus dienai" pasidomėjus, kas atsakingas už sostinėje esančių tiltų priežiūrą bei remontą, Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių tarnyba informavo, kad "už sostinės tiltų, viadukų ir estakadų priežiūrą atsakinga Vilniaus miesto savivaldybė". Sostinėje yra 51 tiltas, 67 viadukai, 8 estakados ir 3 tuneliai. Tiltų, viadukų ir estakadų remontui šiemet skirta apie 1 mln. eurų.

Savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas, vos visuomenei ėmus nerimauti dėl Liubarto tilto, žurnalistus tikino, kad Vilniaus miesto savivaldybė nuolat atlieka visų sostinės tiltų, viadukų ir estakadų techninę priežiūrą. Pastarąjį kartą visų sostinėje esančių tiltų, viadukų ir estakadų, taip pat ir Liubarto tilto, techninę būklę savivaldybės specialistai vertino pernai gegužę. Apžiūros metu taip pat jokių tilto konstrukcijos pakitimų nustatyta nebuvo – nuspręsta perdažyti metalines tilto konstrukcijas ir sutvarkyti deformacines siūles.

"Šiandien patikrinus Liubarto tilto būklę galime patvirtinti, kad tilto būklė pavojaus nekelia: laikančiosios tilto konstrukcijos nepažeistos, tačiau buvo pastebėtas naujas deformacinio pjūvio defektas ir atitrūkęs šliaužiantis lakštas, kuris netrukus bus pritvirtintas, o pjūvis sutvarkytas", – tikino A.Visockas.

Jo teigimu, vilniečių juntamą tilto vibraciją sukelia transporto dinaminės apkrovos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

silvestras

silvestras portretas
Ką Jūs čia kišat Šimašiui tą smulkmeną tiltą, yra svarbesnių dalykų, reikia griauti Petro Cvirkos paminklą..

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas tas tiltas,meras organizuoja homius praida,o tiltas lai griūva po

Vilnietis

Vilnietis portretas
Savivaldybė Vilnių naudoja kaip pinigų darymo mašiną. Tačiau atsitikus nelaimei- neužkišit pinigais, miestiečiai kreipsis teisinės pagalbos ir teks atsakyti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių