Quantcast

„Air Lituanicos“ skolos - gandai ar teisybė?

Vos prieš kelis mėnesius skrydžius vykdyti pradėjusi sostinės savivaldybės įsteigta bendrovė "Air Lituanica" jau susiduria su nemenkomis problemomis. Ši skrydžių bendrovė nesugeba atsiskaityti už oro uostų teikiamas paslaugas.

"Balansuoja ties riba"

"Vilniaus dienos" žiniomis, "Air Lituanicos" vadovų laukia nelengvas pokalbis su Tarptautinio Vilniaus oro uosto atstovais. Šiandien vyksiančiame susitikime bus svarstoma, ką daryti su "Zuoko avialinijomis" tautos pramintos bendrovės skolomis.

Nors gandų apie sunkumus sklandė vos pradėjus kurti "Air Lituanicą" ir net šiai ėmus vykdyti skrydžius, pati bendrovė uoliai stengiasi kurti teigiamą įvaizdį, vis pranešama apie planuojamas naujas skrydžių kryptis ir žadama, kad 2015-aisiais jau dirbs pelningai, tačiau realybė, rodos, kitokia. Tai savaitraščiui neoficialiai patvirtino ir šaltis Tarptautiniame Vilniaus oro uoste.

"Problemų yra. Kabo tikrai ne viena sąskaita, kurios "Air Lituanica" nėra apmokėjusi", – teigė šaltinis.

Kokią sumą tik birželio pabaigoje skraidyti pradėjusi "Air Lituanica" jau sugebėjo įsiskolinti Vilniaus oro uostui, neatskleidžiama, bet, anot laikraščio kalbinto oro uosto atstovo, "jie balansuoja ties riba".

Neoficialiai kalbama ir apie tai, kad tam tikrų pretenzijų "Air Lituanicai" turi ir estų bendrovė "Estonian Air", iš kurios sostinės savivaldybės vežėjas nuomojasi vieną iš dviejų orlaivių.

Problemas neigia

"Air Lituanicos" vadovai tokias kalbas neigia. Jie tikina, kad jokių skolų bendrovė neturi.

"Ne, ne, ne", – paklaustas, ar "Air Lituanica" išties susiduria su problemomis atsiskaityti už Vilniaus oro uosto suteiktas paslaugas, bėrė "Air Lituanicos" komercijos direktorius Simonas Bartkus.

Jis tikino, kad jokių nepadengtų sąskaitų nėra, o bendrovė nevėluoja vykdyti savo įsipareigojimų.

Pasiteiravus, apie ką bus kalbama šiandien vyksiančiame "Air Lituanicos" ir Tarptautinio Vilniaus oro uosto atstovų sutikime, S.Bartkus teigė apie tai nieko nežinantis, nes pats šiame susitikime nedalyvaus.

Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla svarstė, kad "Air Lituanicos" skolos, jei tokių yra, neturėtų būti didelės.

"Juk jie normaliai skraidyti pradėjo tik liepos mėnesį. Na, negali per tokį trumpą laiką atsirasti daug skolų", – skaičiavo K.Auryla.

Konkurencija – iš "Wizz Air"

Beje, vakar buvo paskelbta naujiena, kuri tikrai turėtų nepatikti "Air Lituanicos" vadovams. Kitais metais į Gruzijos sostinę Tbilisį skrydžius pradėti planuojanti įmonė gavo smūgį į paširdžius – pigių skrydžių bendrovė "Wizz Air" nuo kovo pradės vykdyti skrydžius į antrą pagal dydį šios šalies miestą Kutaisį.

Vilniuje vakar viešėjęs "Wizz Air" generalinis direktorius Józsefas Váradi teigė, kad skrydžių kainos į Kutaisį prasidės nuo 139 litų į vieną pusę su visais mokesčiais. O tai gerokai mažiau, nei iš keleivių prašytų "Air Lituanica". Be to, "Wizz Air" planuoja Vilniuje bazuoti trečią orlaivį.

"Mes ruošiamės vykdyti skrydžius į dvi naujas vietas – į Kutaisį Gruzijoje ir kita populiaria atostogų kryptimi – Korfu salą Graikijoje. Mes kalbame ne tik apie naujus maršrutus, mūsų dabartiniai skrydžiai vyks dažniau. Dažniau skraidinsime į Barseloną, Eindhoveną, Londoną, Milaną ir Paryžių", – spaudos konferencijoje sakė J.Váradi.

Vilniaus oro uosto generalinis direktorius Gediminas Almantas mano, kad "Wizz Air" ketinimai rodo pozityvią oro uosto plėtrą.

"Ne taip dažnai atsitinka, kad oro bendrovė bazuoja trečią lėktuvą mūsų oro uoste. Pastarąjį kartą taip tikriausiai buvo atsitikę prieš porą metų. Tai labai pozityvus vystymasis, jis taip pat susijęs su nauju fenomenu – pigių skrydžių bendrovių plėtra į Rytus", – kalbėjo G.Almantas.

Jis sakė, kad dėl "Wizz Air" skrydžių į Gruziją oro uostas tikisi padidinti tranzitinių keleivių skaičių.


Šiame straipsnyje: Air LituanicaWizz Airskrydžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Floridietis

Floridietis portretas
airliners.net prie visų nuotraukų rašo Air Lituanica (Estonian Air)

Z

Z portretas
Delfis savo KODEKSA pristate ir pamyne nepraejus savaitei.... nes straipsnis buvo panaikintas nepraejus valandai....

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Žurnalistinis straipsnis vadinasi ir į Delfi įkeltas Dienos, su dar labiau žurnalistine antrašte: sparnai – apipešioti? Šaltiniu teigimu... Vienintelės citatos yra Direktoriaus ir CAA atstovo kurie paneigė žurnalisto plaukiojimus. Lukai Miknevičiau - eik geriau pasakų vaikams rašyti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių