Quantcast

„Air Lituanica“ skrydžiams - tik iki 185 vietų lėktuvai

Nauja Lietuvos oro bendrovė „Air Lituanica“ planuoja nuo liepos 1 dienos pradėti skrydžius pirmaisiais maršrutais - į Briuselį, Amsterdamą ir Berlyną, rašo žurnalas „The Routes News“.

Nišinė į verslą besiorientuojanti oro vežėja skrydžius iš Vilniaus pradės, kai į Lietuvos sostinę atskirs du išnuomoti orlaiviai „Embraer" (E170 ir E175), „Routes Europe“ forume Budapešte pareiškė „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus.

Tuo metu „Air Lituanica“ vadovas Erikas Zubrus antradienį BNS nekomentavo bendrovės planų ir žadėjo apie tai papasakoti trečiadienį spaudos konferencijoje.

„Mūsų pirmosios kryptys bus Briuselis, Amsterdamas ir Berlynas. Vėliau taip pat ketiname skraidyti į Miuncheną, Prahą, po to į Maskvą. Šių šešių krypčių pradžiai turėtų užtekti“, - pareiškė S.Bartkus.

Pasak S.Bartkaus, oro vežėja ateityje planuoja padidinti orlaivių parką iki penkių, tačiau ir toliau rinksis iki 185 vietų lėktuvus.

Jo teigimu, „Air Lituanica“ vizija yra tapti regionine oro bendrove, sujungsiančia Vilnių su Vakarų Europos, Skandinavijos, Rusijos ir NVS miestais, o ne nauja nacionaline oro vežėja.

Bilietai „Air Lituanica“ skrydžiams bus siūlomi internete ir pasaulinėse platinimo sistemose. Pasak S. Bartkaus, bus siūlomos kelionės dviem klasėmis, viena jų bus panašesnė į tradicinę ekonominę klasę, o kita – į pirmąją klasę.

Jo teigimu, oro bendrovė siekia bendradarbiauti su oro vežėjais, kurie Lietuvos rinkoje neveikia, - „Air France“, „airberlin“, „Czech Airlines“ ir KLM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Erikas Zubrus - čia ne tas Zubrus, ikuris su Žiemelio bizniu susijęs?

privat

privat portretas
Tai kad embraer-170/175 turi tik 70-88 vietu,beveik kaip autobusas....O kur dar 100 keleiviu tilps? Ant sparnu susodins?

Giedrė

Giedrė portretas
Tai puiku! Pagaliau vėl yra skrydžiai į Berlyną!!!:)
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių