Quantcast

Aikštynų modernizacija sostinėje įgavo pagreitį: atvertas stadionas Naujojoje Vilnioje

  • Teksto dydis:

Nuo 2020 m. Vilniaus miesto savivaldybės įgyvendinama ugdymo įstaigų aikštynų atnaujinimo programa įsibėgėja. Pagal programą atnaujintas ir šiandien atvertas Laisvės gimnazijos stadionas Naujojoje Vilnioje – vienas iš 17 mieste modernizuotų aikštynų.

„Teritorijos prasme Vilnius yra labai didelis miestas, o Naujoji Vilnia –  viena tų teritorijų, kurios yra pakankamai toli nuo centrinės dalies, todėl visa kokybiškam gyvenimui reikalinga infrastruktūra turi būti užtikrinta mikrorajono ribose. Sporto erdvės – taip pat, todėl jų plėtra ir modernizavimas mums yra prioritetas. Per porą metų dalinai arba pilnai sutvarkėme tris mokyklų aikštynus Naujojoje Vilniuje. 2019-aisiais investavome į „Žaros“ gimnazijos infrastruktūrą, o šiemet modernizavome „Laisvės“ gimnazijos stadioną ir baiginėjame darbus J. I. Kraševskio gimnazijoje“, –  pasakojo Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas.

Už beveik 370 tūkst. eurų atnaujintame „Laisvės“ gimnazijos aikštyne nuo šiol galima naudotis dirbtinės žolės futbolo aikšte, dirbtiniu bėgimo taku bei krepšinio ir tinklinio aikštelėmis, šuoliaduobe, taip pat – nedidele lauko treniruoklių erdve. Saugumo ir gyventojų patogumo dėlei stadione taip pat įrengtas apšvietimas.

Darbo dienomis aikštynu dalinsis švietimo įstaiga, vietos bendruomenė ir stadiono nuomininkai. Prieš pamokas, 6–7.45 val., aikštynas bus skirtas bendruomenės reikmėms. 8–17 val. čia vyks ugdymo procesas. O 17–22  val. bei nedarbo dienomis 6–22 val. stadione galės sportuoti „Active Vilnius“ sistemoje aikšteles rezervavę nuomininkai ir bendruomenė.

„Vienintelis prašymas bendruomenei – atsakingai elgtis ir palaikyti tvarką naujose erdvėse. Nors dangą ir įrangą įsigijome kokybišką, nieko nėra amžino. Kiek tas turtas tarnaus mokiniams ir aplinkiniams gyventojams, priklauso tik nuo jų pačių“, –  pabrėžia vicemeras.

Spalio–lapkričio mėnesiais numatoma užbaigti stadionų modernizavimo darbus 6 mokyklose, o kitąmet preliminariai suplanuota atnaujinti dar 10 aikštynų. Didelę dalį investicijų numatoma skirti periferinėse miesto dalyse esančioms ugdymo įstaigoms, kurių mokiniams sunkiau pasiekti miesto centrą ir jame išsidėsčiusias sporto bazes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių