Quantcast

Aferistų verslo planas – rengti konferencijas

Solidi konferencija apie tai, kaip sudaryti įmonei naudingą darbo sutartį, gali būti tik būdas pinigams išvilioti. Su tokia bendrovės „Veiklos idėjos ir strategijos“ taktika susidūrė ne viena įmonė, tačiau sukčiai ir toliau kviečia į seminarus.

Kvietė nagrinėti darbo santykių

Lietuvoje žinomų organizacijų pavadinimai, konkrečios seminarą neva vesiančių specialistų pavardės, solidžiai pristatomos konferencijos temos – visa tai gali būti būdas išvilioti pinigus iš seminaru susidomėjusių žmonių.

Neseniai nemažai įvairių įmonių gavo kvietimus kovo 1 d. apsilankyti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose (KPPAR), kur esą vyks konferencija „Darbo kodekso naujovių taikymas“. Seminaro kaina vienam dalyviui – 85 litai. Pinigus siūloma pervesti iš anksto į nurodytą sąskaitą arba atsiskaityti grynais vietoje. Kvietimus įmonėms ir įstaigoms išsiuntinėjo bendrovė „Veiklos idėjos ir strategijos“.

„Apie tokią konferenciją mes nieko nežinome. Kovo 1 d. nesame išnuomoję jokių patalpų jokiam renginiui. Mums jau skambino tuo tariamu seminaru susidomėję žmonės ir mes pasakėme, kad jie greičiausiai yra mulkinami“, – „Kauno dienai“ pasakojo KPPAR viešųjų ryšių vadovė Audronė Jankuvienė.

Apie neva numatomą konferenciją informaciją siuntinėjanti bendrovė „Veiklos idėjos ir strategijos“ rašo, kad penkių akademinių valandų trukmės konferencijoje bus nagrinėjamos šios temos: „Darbo sutartis ir jos turinys. Darbo užmokesčio nustatymas, keitimas, mokėjimo tvarka. Atostogos, jų suteikimas. Klausimai – atsakymai.“

Jaučiasi nebaudžiami

Paaiškėjo, kad tariamus seminarus rengianti bendrovė tokia veikla užsiima jau keleri metai ir iki šiol jaučiasi nebaudžiama.

Šiaulietė įmonės „Jupojos statybinės medžiagos“ vyriausiosios finansininkės pavaduotoja Žaneta Tališauskienė planavo dalyvauti bendrovės „Veiklos idėjos ir strategijos“ paskelbtame seminare, kuris turėjo vykti 2009-ųjų gruodį Šiauliuose.

„Į mokymų ciklu pavadintą renginį gavau kvietimą elektroniniu paštu. Reikalaujamus 69 litus iš anksto pervedžiau į nurodytą sąskaitą. Po kurio laiko elektroniniu paštu jie pranešė, kad numatytas renginys neįvyks. Teiravausi, kaip atsiimti pinigus, bet niekas į mano laiškus neatsakė, niekas neatsakė ir skelbime nurodytais telefonais. Žodžiu, ta firma dingo kaip į vandenį“, – „Kauno dienai“ pasakojo Ž.Tališauskienė.

Į policiją nesikreipė

Ž.Tališauskienė sakė, kad iš bendrovės „Veiklos idėjos ir strategijos“ gavo gerą pamoką: nuo to karto už siūlomus seminarus niekada nebemoka iš anksto.

„Nešuosi grynus pinigus. Šiaip su darbo santykiais susiję seminarai yra labai reikalingi, ypač Lietuvos provincijos miestuose, kur jaučiamas naujausios informacijos ir praktikos trūkumas. Tariamų seminarų ir konferencijų rengėjai išradingai parenka aktualias temas ir taip, manau, sudomina ne vieną įmonę“, – svarstė bendrovės „Jupojos statybinės medžiagos“ darbuotoja.

Paklausta, ar dėl 2009 m. gruodį Šiauliuose neįvykusio seminaro nesikreipė į policiją, Ž.Tališauskienė sakė, kad apie tokią galimybę tik svarsčiusi.

 

„Į policiją turėčiau kreiptis ne aš, bet mano įmonė, tačiau įmonei dėl 69 litų gaila gaišti laiką. Kai savo pastabas dėl neįvykusio renginio nusiunčiau į portalą “skundai.lt„, gavau panašioje situacijoje nuostolių patyrusios moters laišką su raginimu susiburti ir apginti savo teises. Deja, toks sumanymas taip ir liko neįgyvendintas“, – pripažino Ž. Tališauskienė.

Specialistė – priblokšta

Kai kuriuose skelbimuose apie neva rengiamus seminarus bendrovė „Veiklos idėjos ir strategijos“ mini ne tik konkrečias įmones, bet ir specialistus.

Pavyzdžiui, viename apie tariamą konferenciją „Darbo santykių esmė, įgyvendinimas praktikoje ir kylančių problemų sprendimai“ išsiuntinėtame pranešime skelbiama, kad renginyje dalyvaus „ilgametė darbo teisės ir darbo inspekcijos specialistė Irina Janukevičienė“.

Tokia tarnautoja iš tiesų dirba Valstybinėje darbo inspekcijoje.

„Kartais dalyvauju seminaruose, dėl to nėra kilę jokių nesusipratimų. Bendrovė “Veiklos idėjos ir strategijos„ man nėra žinoma. Jei jie mini konkrečių specialistų pavardes, manau, tokia veikla turėtų sudominti teisėsaugos tarnybas“, – „Kauno dienai“ sakė I.Janukevičienė.

Organizatoriai nepasiekiami

Apie kovo 1 d. Kaune neva vyksiantį seminarą pranešančiame skelbime yra nurodytas telefono numeris ir keli elektroninio pašto adresai.

Redakcijai pagal įvairių laikotarpių skelbimus pavyko rasti tris telefono numerius, tačiau jie buvo išjungti arba į skambučius niekas neatsakė. Nesulaukėme atsakymų ir į elektroniniu paštu nusiųstus laiškus.

Susisiekti su „Veiklos idėjomis ir strategijomis“ nepavyko ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovei A.Jankuvienei.

„Su tokia bendrove mes apskritai nesame turėję jokių ryšių“, – pabrėžė ji.

Atrodo, kad tariamų konferencijų ir seminarų rengėjų užmestas tinklas yra gana platus: internete galima aptikti skelbimų, kuriuose kviečiama atvykti į konferencijas ir valstybinėse įmonėse, pavyzdžiui, Ignalinos atominėje elektrinėje.


Šiame straipsnyje: konferencijosaferistaisukčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių