Quantcast

ABB atidarė naująjį centrą Avižieniuose

  • Teksto dydis:

Pirmaujanti energetikos ir automatikos technologijų įmonė UAB ABB vakar Vilniaus rajone, Avižieniuose, oficialiai atidarė naująjį centrą. Naujasis pastatas, palyginti su senuoju, yra daugiau nei 1000 kvadratinių metrų erdvesnis, o sandėlio plotas išaugo daugiau nei dukart.

„Naujojo pastato statybą lėmė didesnių verslui ir sandėliavimui skirtų patalpų poreikis, taip pat norėjome užtikrinti klientams geresnį privažiavimą“, – paaiškino ABB Baltijos šalių vadovas Bo Henriksson.

Naujojo pastato statybos buvo patvirtintos 2011 m. Po metų įsigytas sklypas, o dar po metų – pradėti projektavimo darbai, kuriuos atliko įmonė „City Projects“. 2014 m. projektavimo darbams vadovavo įmonė „Contestus projektai“, tais pačiais metais buvo pradėti ir statybos darbai, kuriuos vykdė bendrovė „Irdaiva“. Statybos darbai buvo baigti šių metų pavasarį, o gegužės pabaigoje jau buvo pradėta kraustytis į naująjį pastatą.

Bendras naujojo pastato plotas – 3200 kvadratinių metrų, iš kurio apie 1000 kvadratinių metrų užima sandėlio plotas. Kaip ir pridera energetikos įmonei, naujajame technologijų bei verslo pastate naudojami modernūs bei energiją taupantys sprendimai, pvz., šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo kontrolės sistema HVAC bei apšvietimo kontrolės sistema KNX.

„Tai yra modernios aukšto lygio darbo sąlygos, atitinkančios aukštus ABB reikalavimus“, – pastebėjo Bo Henriksson. – „ABB Lietuvoje veiklą vykdo jau 23 metus, ir tai yra pakankamas laiko tarpas, kad žingsnis po žingsnio užsitikrintume savo tvirtą padėtį. Tarp visų Baltijos valstybių Lietuvos rinka turi didžiausią potencialą. Čia mes turime glaudžius ryšius su Europa, apie tai liudija elektros jungtys „NordBalt“ ir „LitPol“. Motyvuojanti darbo aplinka, aukštos kvalifikacijos darbuotojai bei potencialių klientų rinka – čia turime visas galimybes eiti pirmyn.“

Atidaryme dalyvavęs ABB grupės Europos regiono prezidentas Veli-Matti Reinikkala patvirtino, kad ABB grupė visur ieško augimo galimybių. „Tikiuosi, kad naujoji darbo aplinka suteiks įkvėpimą „Naujo lygio“ (angl. Next Level) strategijos, kurios pagrindinis tikslas yra paspartinti tvarios vertės kūrimą, įgyvendinimui. Mūsų strategija akcentuoja tris sritis: pelningą augimą, be kompromisinį darbų atlikimą ir į verslą orientuotą bendradarbiavimą.“

Reinikkala pridūrė, jog, nepaisant Europos rinkų nestabilumo, mes pastebime ekonomikos atsigavimo požymių. „Mūsų planai Europoje yra ambicingi, mes siekiame užimti didesnę rinkos dalį ir Lietuvoje,“ – patvirtino Reinikkala. „Mūsų prekių ir paslaugų portfelis yra labai platus ir apima automatizavimo sprendimus, aukštos, vidutinės ir žemos įtampos produktus bei priežiūros paslaugas.“

ABB (www.abb.com) yra energetikos ir automatikos technologijų, padedančių energetikos, pramonės, transporto ir infrastruktūros objektų užsakovams tobulinti veiklą ir tausoti aplinką, lyderė. ABB įmonių grupėje dirba apie 140 tūkst. darbuotojų daugiau nei 100 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių