Pereiti į pagrindinį turinį

700 taksistų trečiadienį ketina užkimšti Vilniaus gatves

2012-02-07 22:41
700 taksistų trečiadienį ketina užkimšti Vilniaus gatves
700 taksistų trečiadienį ketina užkimšti Vilniaus gatves / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Po policijos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos reido be darbo likę taksistai kurpia planą, kaip atkreipti į save valdžios dėmesį.

Trečiadienį apie 700 taksistų planuoja rinktis prie Vilniaus „Siemens“ arenos ir kartu važinėti po miestą taip sudarant spūstis. Numatomos taksistų akcijos pradžia - 6 val. ryto.

Portalas 1diena.lt primena, kad kratos buvo atliekamos Vilniaus m. taksi paslaugas teikiančiose įmonėse, jų vadovų ar akcininkų namuose, darbo vietose, transporto priemonėse. Skaičiuojama, kad šios įmonės užėmė apie 70 proc. Vilniaus m. taksi rinkos.

Kratų metu rasta ir paimta daugiau kaip 30-ties įmonių buhalterinė apskaita, įvairūs dokumentai, kiti svarbūs duomenys. Įtariama, kad visoms įmonėms per statytinius vadovavo 6 asmenys.

Minėti asmenys įtariami taip organizavę įmonių veiklą, kad valstybei būtų mokami kuo mažesni mokesčiai, arba jie visai būtų nemokami prisidengiant nepelninga įmonių veikla. Tam veikė virš 30 įmonių, iš kurių 20 registruotos 2 adresais.

Įmonių vadovai įtariami didelių sumų įmonių pinigų pasisavinimu, nusikalstamų būdų įgytų pinigų legalizavimu, apgaulingos apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimu, dokumentų klastojimu. Viso šioje byloje pareikšta, ar greitu laiku bus pareikšti, ne mažiau kaip 50 įtarimų asmenims, organizavusiems nelegalų verslą ir talkinusiems plataus masto nusikalstamoje veikloje. Tačiau, J.Ivanauskienės teigimu, taksi vairuotojų tarp šių asmenų neturėtų būti.

Preliminariais skaičiavimais, galimai neapskaitytų pinigų suma, kuri buvo naudojama šešėliniame versle ir legalizuota, gali siekti dešimtis milijonų litų. Šis „verslas“ buvo vykdomas ne vienerius metus.