Quantcast

15 sostinės mokyklų nebus formuojamos 9 ir 11 klasės

Vilniaus savivaldybė, atsižvelgdama į mokyklų bendruomenių pageidavimus ir miesto mokyklų reorganizavimo planus, nuo šių metų rugsėjo kai kuriose miesto mokyklose nekomplektuos 9 ir 11 klasių. Šių mokyklų mokiniams bus užtikrinta galimybė tęsti mokslus kitose sostinės mokyklose.

Taip bus įgyvendinta Švietimo įstatymo nuostata, pagal kurią iki 2015 metų vietoje vidurinių mokyklų turės būti įsteigtos pagrindinės mokyklos (1-10 klasės), progimnazijos (1-8 klasės) ir gimnazijos (9-12 klasės).

Nuo rugsėjo nuspręsta nebekomplektuoti 9 klasių mokyklose, kurios nuo 2015 metų planuoja tapti progimnazijomis.

Šių mokyklų mokiniams priskirtos gimnazijos, kuriose bus galima įgyti pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą: Gerosios Vilties vidurinės mokyklos mokiniams – Jono Basanavičiaus gimnazija, „Ryto“ vidurinės mokykloms mokiniams – Karoliniškių gimnazija, „Sietuvos“ vidurinės mokyklos mokiniams – Ozo, Radvilų ir Karoliniškių gimnazijos, Simono Stanevičiaus vidurinės mokyklos mokiniams – Radvilų gimnazija, Šeškinės vidurinės mokyklos mokiniams – Žemynos ir Ozo gimnazijos.

Priskirtos gimnazijos mokinius priimti privalės, tačiau mokiniai gali pasirinkti ir kitas miesto mokyklas, jeigu jose yra laisvų vietų.

Dėl nepakankamo vienuoliktokų skaičiaus, 11 klasės rugsėjį nebus komplektuojamos Jeruzalės, Lukiškių, Karaliaus Mindaugo, Mstislavo Dobužinskio, Naujamiesčio, Naujininkų, „Ryto“, Sausio 13-osios, „Sietuvos“ ir Viršuliškių vidurinėse mokyklose.

Šių mokyklų vadovai yra įpareigoti iki gegužės 20 d. organizuoti būsimų vienuoliktokų ir jų tėvų susitikimus su artimiausių gimnazijų vadovais, pristatysiančiais vidurinio ugdymo programos organizavimą savo mokyklose. Mokiniai galės patys pasirinkti patraukliausią gimnaziją, kurioje įgys vidurinį išsilavinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
tai ką visiškai mirštančiai Lelevelio mokyklai bus leista formuot vienuoliktas klases po devynis vaikus vidury miesto?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių