Quantcast

10 tūkst. sostinės vaikų stovyklaus net 150 savivaldybės remiamų stovyklų

  • Teksto dydis:

Po užsitęsusio karantino sostinės vaikai jau netrukus sugužės į vasaros poilsio stovyklas gamtoje, sporto aikštynuose, mieste ir prasmingai leis vasarą su bendraamžiais. Vilniaus savivaldybė vaikų vasaros stovyklų organizavimui išdalijo net 250 tūkst. Eur. Tai leis beveik 10 tūkst. vilniečių vaikų smagiai leisti vasarą 150-yje savivaldybės dalinai finansuojamų stovyklų.

„Šiais metais po intensyvaus mokymosi nuotoliniu būdu vaikams ypatingai svarbus aktyvus, kokybiškas, įdomus užimtumas vasaros metu. Džiaugiamės, kad šiais metais daug įstaigų, organizacijų nepabūgo nežinomybės dėl karantino ir drąsiai ryžosi organizuoti vaikų užimtumą vasarą. Džiugina, kad daugumos stovyklų programose akcentuojama fizinio aktyvumo svarba, veiklos planuojamos gryname ore. Skiriamas didesnis finansavimas stovyklų organizatoriams sudarys palankesnes sąlygas vaikams, esantiems jautresnėje socialinėje situacijoje, dalyvauti jiems įdomiose veiklose“, – sakė Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

14 metus iš eilės sostinė finansiškai paremia stovyklas. Šis finansavimas stovykloms kiekvienais metais žymiai paauga. Šiais metais padidėjo vienai organizacijai skiriama suma – taip tikimasi sumažinti stovyklų kainą šeimoms ir sudaryti galimybę stovyklauti platesniam ratui vaikų.

Kaip ir kasmet, dauguma finansuojamų stovyklų yra dieninės, bendro profilio ir organizuojamos Vilniaus mieste, tačiau vyks ir 18 turistinių stovyklų, net 30 sporto stovyklų. Stovyklos organizuojamos visoje Lietuvoje: Vilniaus vaikai galės stovyklauti ne tik sostinėje, bet ir Alytaus, Ignalinos, Plungės, Kretingos, Švenčionių, Zarasų, Varėnos, Trakų, Prienų, Širvintų bei Utenos rajonuose. Taip pat – Druskininkuose, Šventojoje, Palangoje ir kituose miestuose. Šią vasarą, atsižvelgus į tėvų poreikius, organizuojamų stovyklų Vilniuje trukmė prailginta iki 8 val. per dieną. Stovyklas galima rinktis ir pagal amžių – nuo 6 iki 18 metų.

Dienines vaikų vasaros poilsio stovyklas organizuoja 34 Vilniaus miesto mokyklos, 6 muzikos mokyklos, 2 sporto mokyklos,14 jaunimo centrų-klubų bei 100 nevyriausybinių organizacijų, asociacijų, viešųjų įstaigų. Stovyklos Vilniuje prasidės jau nuo birželio 8 d.

Visų stovyklų sąrašą su kontaktais rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių