Quantcast

„Žalvariniui“ rūdyti neleis naujas skambesys

Senas geras "Žalvarinis" – taip pristatyti legendinę lietuvių folkroko grupę šįkart turbūt netinka. Nes jau ateinantį trečiadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje su būriu profesionalių muzikantų koncertuos naujas geras "Žalvarinis". Ir jis bus visiškai kitoks, nei iki šiol.

Daugelis senųjų "Žalvarinio" gerbėjų, kratydavę plaukus skambant sunkioms gitaroms ir sutartinėms ar su minia vis prašydavę "Alaus, alaus", šįkart turėtų būti rimtai nustebinti. Bent jau tai žada patys grupės nariai, besiruošiantys lapkričio 6-osios koncertui erdvėje, kuri paprastai sunkesnės muzikos neįsileidžia, – Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Taip, pastaraisiais metais lietuvių folkroko pionieriai dovanojo daugybę akustinių koncertų, kai kurie jų vyko ir be mikrofonų, garso aparatūros. Tačiau, kaip sako jie patys, šįkart nuspręsta įgyvendinti seniai brandintą idėją: sukviesti būrį profesionalių muzikantų ir pabandyti liaudies dainas perteikti kitaip, nei iki šiol. Liaudies daina, pasak muzikantų, – universali, paslanki, prisitaikanti prie visų muzikos stilių, tad rasti jai naują skambesį nebuvo sunku.

"Svarbu tai, kad visos dainos, kurios iki šiol skamba roko stiliumi, visa senoji programa visiškai persivers, pereis į world music stilių, puikiai derantį su lietuvišku rudeniu. Aranžuotės bus visiškai kitokios, toks stilius leis muzikai priartėti prie įvairaus amžiaus žmonių, auditorijos. O dėl to, kur turėtų vykti koncertas, net nebuvo klausimo. Reikėjo didelės erdvės ir geros akustikos, Šv. Kotrynos bažnyčia – kaip tik tokia", – sakė viena grupės vokalisčių Laurita Peleniūtė.

"Žalvarinio" gitaristas, dainų aranžuotojas Robertas Semeniukas džiaugėsi, kad pavyko įgyvendinti seną svajonę ir sukviesti geriausius, – su tiek muzikantų scenoje grupei dar neteko groti kartu.

Kartu su "Žalvariniu" pasirodys multiinstrumentalistas, kone visais pasaulio pučiamaisiais grojantis Saulius Petreikis, bosistas Kipras Pugačiukas, klavišininkas Mindaugas Balčiūnas, perkusininkas Gediminas Mačiulskis, smuikininkas Tadas Dešukas, gitaristas Aleksandras Tenas. Šv. Kotrynos bažnyčioje prie jų visų prisijungs ir specialiai šiam koncertui suburtas choras iš puikiai pažįstamų Lietuvos scenos dainininkų. Pasak R.Semeniuko, choras buvo dar viena svajonė – kad dainos skambėtų masyviai, galingai. Chore bus ir Lietuvos muzikos akademijos vokalo studentų, taip pat televizijos projektuose "Lietuvos balsas", "Auksinis balsas" sužibėjusi Indrė Anankaitė-Kalašnikovienė. Dar viena naujiena – šį koncertą grupė ketina filmuoti, o įrašą išleisti ateityje.

"Buvo minčių leisti DVD, bet nusprendėme, kad užteks ir koncertinės CD plokštelės. Tai bus antroji mūsų naujojo albumo, pasirodysiančio 2014 m., dalis. Vienas diskas bus folkrokas, kitas – koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje įrašas. Planuojame kitų metų rudenį rengti koncertų turą – tikiuosi, pratęsim tą šių metų tradiciją, sukviesime taip pat daug muzikantų, manau, galėsime sau leisti didelius koncertus", – sakė R.Semeniukas.

"Koncertas bus didelė staigmena mūsų gerbėjams – dainos skambės visiškai kitaip, kai kurie jų gal iš pradžių net neatpažins. Bet į koncertą kviečiame ir tuos, kurie visiškai mūsų nežino. Gali ateiti ir aršiausias metalistas, skeptiškai žiūrintis į akustinius koncertus. Nes ta energija, kurią parodysime, gal paveiks net ir stipriau nei fuzuota gitara", – pažadėjo grupės gitaristas ir kompozitorius.

KUR? Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniaus g. 30.

KADA? Lapkričio 6 d.


Šiame straipsnyje: žalvarinisgrupėkoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių