Quantcast

Ž. Balčiūnaitė: 10 km bėgime Vilniuje sieksiu pergalės

  • Teksto dydis:

Spalio 19 dieną Vilniuje vėl šurmuliuos bėgikai. Pačiame sostinės centre vyks tradicinis 10 km bėgimas su Živile Balčiūnaite. Varžybose bus galima dalyvauti ir trumpesnėje distancijoje – renginio programoje yra ir 2 km, ir 5 km bėgimai bei 5 km šiaurietiško ėjimo rungtis.

Likus kiek daugiau nei 3 savaitėms iki šių varžybų pakalbinome šio bėgimo „krikšto mamą“, 10 000 m, pusės maratono ir maratono Lietuvos rekordininkę Živilę Balčiūnaitę.

- Yra žmonių, kurie sportuoti, pavyzdžiui, bėgioti, pradeda pavasarį. Kaip paragintum tuos, kurie vis dvejoja ir neapsisprendžia – juk ruduo irgi puikiai tinka sportui, ar ne?

- Pavasarį daugeliui patinka pradėti sportuoti, nes tai asocijuojasi su gamtos prabudimu po žiemos. Aišku, ir saulės daugiau būna nei rudenį, ji lyg kviečia į lauką, gamtą. Bet ir rudenį labai smagu pajudėti lauke. Gamta rudenį irgi traukia, galima pasigrožėti įvairiausiomis spalvomis, užuosti rudenišką kvapą. Reikia tik netingėti ir neieškoti priežasties, kodėl pirmą treniruotę reikėtų atidėti – iki pirmadienio, kito mėnesio ar ateinančio pavasario. 

- Tavo vardo 10 km bėgimas – vienas seniausių populiariausių pačiame Vilniaus centre. Primink, kaip viskas prasidėjo.

- Idėjos įgyvendinimo niuansus geriausiai galėtų papasakoti mano treneris Romas Sausaitis. Viskas vyko po 2006 m. Europos čempionato Geteborge, kuriame užėmiau 4-ąją vietą. Organizuoti varžybas, ypač pirmąsias, buvo nelengva, reikėjo laiko viską išjudinti. Šiandien galiu pasidžiaugti, kad idėja liko, bėgimo tradicija tęsiama, o renginys kasmet vis auga.

- Esi dalyvavusi daugelyje varžybų įvairiose šalyse. Ar galima teigti, kad pas mus, Lietuvoje, atėjo ir bėgimo mada, ir atsirado įvairių varžybų – kiekvienam pagal norą ir poreikius? Kaip Tu vertini Lietuvoje vykstančius bėgimus?

- Sutinku, kad sportuoti Lietuvoje dabar pasidarė labai populiaru. Ir bėgiojančių galima pamatyti įvairiu metu – ir anksti ryte, ir vėlai vakare. Varžybų pastaruoju metu taip pat padaugėjo – smagu, kad ne visi bėgimai vyksta tik šiltuoju metų laiku. Šie dalykai bėgimą mėgstančiam žmogui džiugina širdį. Įvairius renginius vertinu teigiamai. Aišku, jiems dažnai dar daug ko trūksta iki geriausių užsienyje vykstančių renginių. Bet tobulėjimui laiko ir ribų, kaip sakoma, nėra – neabejoju, kad visi šie renginiai progresuos.

- Kokia dabar Tavo sportinė forma, kokie artimiausi planai?

- Sportinę formą palaikau, o konkrečių planų dar neturiu – vis dar tebesigydau pėdos traumą, kuri atsirado prieš pasaulio čempionatą.

- Organizatoriai sako, kad šių metų 5 ir 10 km bėgimo trasa Vilniuje bus „greita“ – kokio rezultato Tu pati sieksi?

- Pergalės!

- Ačiū už pokalbį. Susitiksime prie starto linijos Vilniaus centre spalio 19 dieną.

Daugiau informacijos apie artėjantį bėgimą www.10km.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių