Quantcast

Vilnius savaitgaliui virs Tekančios Saulės šalimi

  • Teksto dydis:

Paskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 28–30 d., vilniečių ir Vilniaus svečių lauks tolimiausia kelionė – sostinė pavirs spalvingąja Japonija. Šios „Japoniškos atostogos“ užbaigs visą vasarą trukusį „Atostogų Vilniuje“ projektą.

Vilniaus plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovės Ingos Romanovskienės teigimu, „Japoniškose atostogose“, bendradarbiaujant su Japonijos ambasada ir kitomis organizacijomis, atsispindės įdomiausi šios šalies kultūros, istorijos, gastronomijos elementai.

„Lietuva su Japonija turi glaudų, pagarbų ryšį, tad bus labai smalsu iš arčiau ir nuodugniau patyrinėti šios nepaprastos, turtingos visomis prasmėmis šalies savitumą čia pat, Lietuvos sostinėje“, – sako „Go Vilnius“ vadovė.

„Japoniškų atostogų“ metu bus galima išvysti ir dalyvauti senovinėms japonų religinėms apeigoms pademonstruoti skirtame „Mikoshi parade“, kuris nusidrieks tarp Rotušės ir Katedros aikščių. Mikošiai – tai nešiojamos šventyklos, kurios buvo skirtos dievų perkėlimui iš vienos vietos į kitą. Japonai tikėjo, kad šioje šventyklėlėje laikinai apsigyvena tos vietos dievybė, kurią vietiniai gyventojai apnešioja aplink rajoną, taip pašventindami gyventojus, jų turtą, o ir dievybė gali apžiūrėti savo valdas. Šeštadienį nuo 18 val. Rotušės aikštėje bus transliuojamas specialiai šiam savaitgaliui sukurtas Japonijos grupių „YeYe“ ir „Sawa Angstrom“ koncertas, bus galima išvysti ritualinius japoniškus šokius „Bono dori“, skirtus pasveikinti į gyvųjų pasaulį sugrįžusias protėvių dvasias, kitus unikalius ritualus.

Prie šių atostogų prisijungs ir festivalio „Now Japan“ renginiai – bus pristatyti trys unikalų braižą turintys kūrėjai: iliustratorė Yuko Shimizu, skaitmeninis dailininkas ir animatorius Kazukis Takakura bei bonsai menininkas Kęstutis Ptakauskas. „Kiekvienas jų yra prisirpęs Japonijos kultūros, filosofijos, kasdienybės įtakų bei tai atspindi savitoje kūryboje. Toks kūrėjų parinkimas neatsitiktinis – siekiame parodyti, kiek skirtinga Japonija gali būti, neatpažįstama ir tuo pačiu artima“, – sako „Now Japan“ organizatoriai.

Taip pat „Japoniškų atostogų“ svečių lauks gongų garsų koncertas, pažintis su japonų literatūra ir kalba, senovinių japoniškų eilėraščių dainavimu shigin, tradiciniu kimono rūbu bei popkultūros reiškiniu cosplay, arbatos ceremonija, nykštukinių medelių bonsų auginimo menu. Bus galima išvysti japoniškų kardų sporto kendo demonstraciją, susipažinti su šiuolaikiniu Rytų kovos menu aikido, laikomu vienu gražiausių šiuolaikinių Japonijos kovos menų. Keliautojas Evaldas Karalius pasakos apie savo kelionę pėsčiomis po 88 Japonijos šventyklas daugiau nei 1000 metų senumo keliu.

Turistautojai Vilniuje galės mėgautis ir išskirtiniu kinu apie neatsiejamas Japonijos tradicijas, ypatingąja japonų animacija. Visa renginių programa skelbiama tinklalapyje www.atostogosvilniuje.lt.

„Atostogų Vilniuje“ projektas prasidėjo vasaros pradžioje ir vyko kas antrą vasaros savaitgalį, kai Vilnius pavirsdavo vis kita užsienio šalimi. Per šią vasarą vilniečiai ir miesto svečiai turėjo progą išsamiau susipažinti su Italijos, Prancūzijos, JAV, Ispanijos, Indijos, Vokietijos kultūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medikė

Medikė portretas
Tik dabar mums tokie renginiai gyvybiškai reikalingi, kai COVID-19 jau plinta geometrine progresija. Durnių laivas....

Kika

Kika portretas
Baigit su tais baliais , festivaliais šiuo metu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių