Quantcast

Vilniuje svečiuosis Leonidas Fiodorovas ir Vladimiras Volkovas

  • Teksto dydis:

Į Vilnių atvyksta Leonidas Fiodorovas ir Vladimiras Volkovas. Su Sankt-Peterburgo grupe „Aukcyon“ čia koncertavę praeitų metų rugsėjį muzikantai grįžta pristatyti naujo albumo „Jesli jevo net“ („Jeigu jo nėra“).

Koncertas įvyks spalio 22 dieną, 19 valandą, Šv. Kotrynos bažnyčioje.
Čia jie paskutinįsyk pasirodė 2008 metais.

Leonidas Fiodorovas - kultinės rusų roko grupės „Aukcyon“ lyderis, vokalistas, gitaristas ir kompozitorius, su grupe ir be jos koncertuojantis veik 30 metų, išleidęs dešimtis albumų su grupe ir atskirais muzikantais. „Aukcyon“  iš daugelio išsiskiria muzikantų gausa bei profesionalumu, todėl jų kūrybos nepriskirsi tik rokui ar vien džiazui, kiekviename įraše vis naujai eksperimentuojantys muzikantai „išrandantys“ vis naują ir savitą stilių. Daugiau taip NIEKAS negroja.

Vladimiras Volkovas - avangardinio džiazo pasaulyje žinomas kontrabosininkas, ansamblio „Volkov trio“ lyderis. Niekas nesupranta, kaip jam užtenka sveikatos, bet koncertuojantis kasdien vis su skirtingais kolektyvais ir muzikantais, begalės projektų dalyvis. Muzikantas groja kontrabosu, fortepijonu ir tikriausiai dar kokiu nors instrumentu.

Vienas pagrindinių „projektų“ - tai Leonido Fiodorovo ir Vladimiro Volkovo duetas, kasmet išleidžiantis po ir vėl netikėtą albumą („Džois“, 2004; „Tajal“, 2005; „Bezonders“, 2005; „Krasota“, 2006; „Romansy“, 2007; „Snop snov“, 2008; „Volny“, 2009; „Razinrimilev“, 2010; „Wolfgang“, 2010). Tai ir teatrui skirta muzika, ir eilių skaitymas su muzika, ir avangardinis džiazas ir lyriškiausios melodijos. Be abejo, kūrėjai didelį dėmesį skiria dainų tekstams. Dueto dainų tekstų autoriai: Lietuvos teatro režisierių O. Koršunovo ir J. Vaitkaus mylimas pjesių autorius Vvedenskis, grupės „Aukcyon“ muzikantas D. Ozerskis, A. Chvostenko (Chvost), L. Fiodorovas ir kiti.

Šio dueto kūrybos negalima visai atskirti nuo „Aukcyon'o“ - tai ir tąsa, ir papildymas, kartais - akustinis grupės dainų atlikimas, kartais šiaip.

Koncerto dieną bilietai brangs.

Koncertą organizuoja VšĮ „Vilniaus milžinai“, oficialaus Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai Vilties logotipo autorė. Ežys Europai, o Europa Ežiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių