Quantcast

Vilniuje - Rusijos kultūros šventė

Sekmadienį Vingio parke šurmuliuos Rusijos kultūros šventė, per kurią vyksiančio koncerto metu pasirodys rusų, lietuvių atlikėjai, įvairūs ansambliai, vyks, kaip teigia rengėjai, savotiška mugė.

Nuo 13 val. šurmuliuos mugė, pramogos ir linksmybės vaikams bei suaugusiems, vyks dvikovės, bokso, aikido, karate ir kitų sporto šakų pasirodymai. 14 val. įvyks iškilmingas šventės atidarymas.

Šventiniame renginyje dalyvaus Maskvos, Kaliningrado, Astrachanės, Riazanės ir kitų Rusijos miestų bei Baltarusijos, Latvijos, Estijos meno kolektyvai ir atlikėjai, taip pat Vilniaus, Šaulių ir Visagino saviveikliniai ir profesionalūs kolektyvai, nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatai.

"Mes norime patenkinti visų skonius. Pirmoji dalis bus skirta Rusijai, paskui viena dalis bus skirta kosminei temai (...) Po to bus "Baltijos mūzos" koncertas, o vakarinė dalis bus skirta jaunimui", - yra sakiusi viena iš renginio organizatorių Slavų gailestingumo fondo pirmininkė Olga Gorškova.

Pasak jos, praėjusiais metais metais į šventę susirinko 12-14 tūkst. žiūrovų. Šiais metais tikimasi, kad jų bus per 15 tūkstančių.


Šiame straipsnyje: matrioškakalbamenasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
dalyvaus Dujotiekanos, Lietuvos duju ir Garbaraviciu klano atstovai- na tie patys, kurie konservatoriams moka uz valstybes griovima per rusu kulturos fonda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių