Quantcast

Vilniuje prasidės festivalis „Naujasis Baltijos šokis“

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniuje prasidės šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“.

Šiais metais jis savo šokio aikštelę išplės per keturias miesto erdves: Lietuvos nacionalinį dramos teatrą, Menų spaustuvę, Nacionalinę dailės galeriją ir Mo muziejų (lauko ir vidaus vietas).

Čia savo pasirodymus rodys šiuolaikinio šokio choreografai iš Kanados, Ukrainos, Ispanijos, Airijos, Prancūzijos, Portugalijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos ir Lietuvos.

Šiais metais festivalis savo reklamoje kalba apie šokio „NE PA AIŠKINAMUMĄ“ – festivalį lankančią ir dar jo neatradusią publiką kviesdamas ne „suprasti“, bet reflektuoti šiuolaikinį gyvenimą per kūno ir juo išreiškiamų emocijų bei patirčių istorijų pasakojimą.

Anot organizatorių, pagrindinėje programoje – šiuolaikiniai šokio inovatoriai ir maištininkai, atspindintys laikmetį: naują kvėpavimą įgavęs Nacionalinis Marselio baleto teatras su šiuo metu šokio madą diktuojančių meno vadovų (LA)HORDE komanda iš Prancūzijos, choreografijos virtuozė Catherine Gaudet (Katerin Godė) iš Kanados, vitališkasis Marco de Silva Farreira (Markas de Silva Fareira) iš Portugalijos ir aštriabriaunė Oona Doherty iš Airijos.

Savo kūrybą publikai taip pat pristatys aktyviai užsienyje ir Lietuvoje kuriantys choreografai Dovydas Strimaitis, Lukas Karvelis, Liza Balaisnaja, Grėtė Šmitaitė, Erika Vizbaraitė, šokio organizacija „Be kompanijos“.

Iki gegužės 14-osios vyksiantis festivalio pasirodymai taip pat numatyti Ukmergėje ir Žagarėje.

„Naujasis Baltijos šokis“ rengiamas nuo 1997 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių