Quantcast

Vilniuje prasidėjusiame Europos snukerio čempionate – per 250 dalyvių

  • Teksto dydis:

Gegužės 31-ąją Vilniuje prasidėjo vienas masiškiausių šių metų sporto renginių – Europos snukerio čempionatas. Jame daugiau nei 250 sportininkų iš daugiau nei 30 šalių dvi savaites varžysis dėl Europos geriausiųjų titulų.

Pirmą kartą šio čempiontato istorijoje bus žaidžiamos septynios disciplinos vieno renginio metu. Net trisdešimt šešių aukščiausios kategorijos snukerio teisėjų prižiūrimas čempionatas tęsis iki birželio 11 dienos.

Europos Biliardo ir Snukerio Asociacija (EBSA) apie sprendimą šių metų Europos snukerio čempionato rengimą patikėti Lietuvos Biliardo Federacijai pranešė metų pradžioje. Tokio masto snukerio renginys Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Pergalė Europos snukerio čempionate – ypatingas žingsnis sportininkų karjeroje, šis turnyras – paskutinis laiptelis prieš patenkant į profesionalų lygą.

Snukeris, arba kitaip – angliškas biliardas – viena iš sparčiausiai populiarėjančių sporto šakų pasaulyje, kuri intensyviai skinasi kelią ir į Olimpines žaidines. Šiais metais ji pateko į finalinį penketą sporto šakų, pretenduojančių tapti olimpinėmis. Snukerio populiarumas matuojamas šimtais milijonų žiūrovų, o profesionalų pasirodymus per televiziją stebinčiųjų auditorija siekia 500 mln.. Didesnio susidomėjimo laukiama ir šio, Lietuvoje vyksiančio Europos snukerio čempionato metu.

„Europos snukerio čempionatas ypatingai svarbus Lietuvos snukeriui. Galimybė pamatyti, kaip žaidžia būsimi ir buvę profesionalai – ne tik gera praktika Lietuvos sportininkams, bet ir įkvėpimo šaltinis dar neišbandžiusiems šios sporto šakos“ – sako Lietuvos Biliardo Federacijos prezidentas T. Puodžiūnas, bei pažymi, kad Lietuvos rinktinė šiais metais čempionatui pasiruošusi kaip niekad gerai.

Gegužės 31–birželio 11 dienomis „Compensa“ koncertų salėje vyksiantis renginys yra visiškai nemokamas ir atviras visiems susidomėjusiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių