Quantcast

Vilniuje prasideda tarptautinis salsos festivalis

  • Teksto dydis:

Nuo šio vakaro Vilnius taps regiono salsos sostine: apšilimo vakarėliu mieste prasideda Aštuntasis tarptautinis salsos festivalis, į kurį iš įvairių pasaulio šalių suvažiuos kelios dešimtys profesionalių šokėjų, o jų vedamose pamokose ir parodomuosiuose šou laukiama tūkstančių dalyvių ir žiūrovų.

Festivalis, salsos mylėtojų savaitgalis išsitęsiantis net penkias dienas, yra didžiausias salsos šokio ir muzikos renginys šalyje, pristatantis pasauliui lietuviškąją salsos kultūrą. Bene svarbiausia jo dalis – kelios dešimtys salsos ir jai giminingų šokių pamokų, kurios vyks penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Visos jos vyks tradicine festivalio buveine tapusiuose Lenkų kultūros namuose Vilniuje.

Šįmet ypatingas festivalio akcentas – bačiata. Šio iš Dominykos Respublikos kilusio šokio mėgėjams organizuojamos net penkios pamokos. Be to, bačiatai ir iš Angolos po pasaulį pasklidusiai kizombai bus skirta atskira salė vakarėlių metu. Šokių pamokas ves profesionalūs instruktoriai ir atlikėjai iš Meksikos, Portugalijos, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Ukrainos, Švedijos, Italijos, Rusijos ir Baltijos šalių.

„Garsūs vardai į Vilnių atvyksta ir parodyti save, ir mokyti kitus. Tokia yra šio festivalio idėja: mes norime, kad žmonės, kurie mėgsta šokį, turėtų progos susitikti su meistrais ir mokytis iš jų. Dėl to kasmet sulaukiame šimtų salsos gerbėjų – ir gerokai pažengusiųjų, ir tokių, kurie šokti bando pirmąjį kartą“, – kalbėjo salsos šokėja ir mokytoja vilnietė Ieva Dadurkaitė, su seserimi Elena pirmąjį festivalį organizavusi 2007 metais.

Festivalio vakarėliai – proga pasigėrėti profesionalų pasirodymais ir pašėlti su „specialią“ muziką grojančiais diskžokėjais, kurie šiais metais bus iš Kanados, Nyderlandų, Estijos ir Lietuvos.
Tarptautinis Vilniaus salsos festivalis jau anksčiau tapo tarptautinio salsos renginių kalendoriaus dalimi. Per kelerius metus nuo pirmojo festivalio aktyvioji salsos bendruomenė Lietuvoje išaugo nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių šios muzikos ir šokio entuziastų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių