Quantcast

Vilniuje – muzikinė literatūros pamoka vaikams „Alisa stebuklų šalyje“

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 14 d. 15 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks muzikinė literatūros pamoka „Opera ir knyga „Alisa stebuklų šalyje“.

Įdomu, kaip vaikų mėgstama knyga virsta opera? Lewiso Carrollo knygos „Alisa stebuklų šalyje“ gerbėjus kviečiame atvykti į Lietuvos  nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką –  čia susipažinsite su Alisa, Triušiu, Katinu, Skrybėliumi ir kitais knygos personažais, besirengiančiais Davido Sebbos operos „Alisa stebuklų šalyje“ premjerai Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Muzikinėje pamokoje dalyvaus dirigentas Adomas Jankovičius, būsimos premjeros solistai ir sostinės moksleiviai, skaitysiantys gražiausias L. Carrollo knygos ištraukas. Dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia.

„Alisa stebuklų šalyje“ nėra kūrinys apie geriausią, pavyzdingiausią mokinį. Tai opera apie mokinuką, kuris, vos išgirdęs vieną ar du sakinius, išdrįsta užsimerkti ir atsiduoda svajonėms, skrieja mintimis tolyn. Manau, kad panašūs į Alisą mokiniai, apdovanoti lakia vaizduote, yra tie, kurie galiausiai tampa mocartais ir edisonais“, – tvirtina Izraelio kompozitorius, dirigentas ir dainininkas D. Sebba.

2010-aisiais D. Sebbos parašyta opera L. Carrollo knygos motyvais rugsėjo 19, 26 ir spalio 2 d. atgims Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Norintys dalyvauti renginyje turi registruotis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių