Quantcast

Vilniuje koncertuos vienas žinomiausių lenkų kompozitorių ir dirigentų P. Rubikas

Šeštadienio vakarą Vilniaus rotušės aikštėje su orkestru, choru ir solistais pirmą kartą koncertuos Piotras Rubikas, vienas žymiausių šių laikų lenkų populiariosios, kino ir teatro muzikos kompozitorių bei dirigentų.

P. Rubikas labiausiai išgarsėjo kurdamas oratorijas. Daina „Tegul sako, kad tai nėra meilė“ Lenkijos radijo stoties „Radio Zet“ išrinkta visų laikų geriausia lenkų daina. P. Rubiko kūriniai Lenkijoje yra parduodami šimtais tūkstančių įrašų.

P. Rubiko diriguojamas orkestras, jungtinis Vilniaus krašto lenkų ansamblių choras ir solistai atliks Lenkijoje hitais tapusius kūrinius.

Nemokamas koncertas šeštadienį – tai antrojo Pasaulinio vilniukų suvažiavimo kulminacija, renginys, skirtas visiems Vilniaus gyventojams ir svečiams.

Rugsėjo 6-8 dienomis Vilniuje įvyks antrasis Pasaulinis vilniukų suvažiavimas. Jo metu svečiai ir miesto gyventojai kviečiami į parodas, diskusijas, koncertus ir kitus renginius.

Vilniukai – iš Vilniaus krašto kilę, čia gyvenę arba kūrę lenkai, išsibarstę po visą pasaulį. Poetai Adomas Mickevičius ir Česlovas Milošas, fotografas Janas Bulhakas, kompozitorius Stanislovas Moniuška, rašytojas ir režisierius Tadeušas Konvickis – tik keletas garsių vilniukų. Dauguma jų gyvena Lenkijoje, tačiau nemažai vilniukų išvykę ir į kitas pasaulio šalis.  Pirmasis suvažiavimas įvyko 2009 metais, Vilniui tapus Europos kultūros sostine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių