Quantcast

Vilniuje – italų kino savaitė

  • Teksto dydis:

Lapkričio 20-27 dienomis Vilniuje jau antrą kartą vyks Šiuolaikinio italų kino savaitė „Cinemando“, kurią organizuoja Italų kultūros institutas Vilniuje bei Italijos asociacija „Made in Italy“, o globoja Italijos Kultūros, paveldo ir turizmo ministerija. Festivalis vyks kokybišką kiną propaguojančiame kino teatre „Pasaka“.

„Cinemando“ programą sudaro septyni filmai, kurie bus rodomi originalo kalba su lietuviškais subtitrais. Festivalio atidarymo filmas - Francesco Munzi drama „Tamsiosios sielos“, po peržiūros kviesime susitikti su aktoriumi Fabrizio Ferracane, kuris atsakys į žiūrovų klausimus. Šeštadienį su žiūrovais bendraus kita festivalio viešnia - Giulia Calenda, Cristinos Comencini filmo „Meilužis iš Pietų“ scenarijaus autorė, o sekmadienį su lietuvių publika susitiks režisierius Giuseppe M. Gaudino, kurio patį naujausią filmą „Dėl jūsų meilės“ rodysime prieš šį pokalbį.

Norėdami pristatyti plačią įvairių italų kino žanrų panoramą, parinkome ir kitus filmus: komediją „Mes ir Džulija“ (rež. Edoardo Leo), dramą „Vakarienė“ (rež. Ivano De Matteo), ir kitas dvi komedijas „Kai norėsiu - mesiu“ (rež. Sydney Sibilia) ir „Netikėliai“ (rež. Gianni Di Gregorio.

Smulkią festivalio programą galite rasti Italų kultūros instituto interneto svetainėje www.iicvilnius.esteri.it  ir kino teatro „Pasaka“ svetainėje www.kinopasaka.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių